A Samsung Galaxy S23 Ultra grafikus teljesítménye jobb, mint az iPhone 15 Pro Maxé

0

A Samsung Galaxy S23 Ultra tagadhatatlanul az egyik legjobb idei okostelefon, ami szinte minden téren remekül teljesít, legyen szó fotózásról, számítási teljesítményről, akkumulátoros üzemidőről. Hét hónappal a megjelenése után is párba állítható a legújabb készülékekkel, sőt, a nemrég bemutatott almás csúcsmodellt, az iPhone 15 Pro Maxot is lenyomja grafikus teljesítményben, ha hihetünk néhány friss teszteredménynek.

Teszteredmények bizonyítják, hogy a Samsung Galaxy S23 Ultra jobban teljesít grafikus gyorsítás szempontjából, mint a most megjelent iPhone 15 Pro Max, holott egy régebbi gyártási eljárással készül a belsejében szolgálatot teljesítő lapkakészlet. Az Apple nagyot robbantott azzal, hogy leleplezte 3 nm-es lapkáját, ami csak azért nem világelső, mert a MediaTek röviddel az iPhone 15 Pro modellek érkezése előtt bejelentette a saját megoldását (ez viszont csak később lesz kapható). Mindezek ellenére a Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy chip sokkal jobban teljesít, ha tartós grafikai terhelésről van szó.

A 3DMark Wildlife nevű benchmark app a grafikus vezérlők tartós teljesítményét vizsgálja, és az eredmények alapján a Galaxy S23 Ultra jobban helytáll, mint az iPhone 15 Pro Max. A teszt kezdetekor a dél-koreaiak zászlóshajója 3886 pontot hoz, és a huszadik futtatásnál ez a pontszám 2843-ra esik vissza. Ehhez képest az almás készülék 3068 ponttal kezd, de már a második körben 2794 pontra hanyatlik. Elég nagy teljesítménybeli csökkenés ez alig pár perc leforgása alatt. A huszadik futtatáskor 2681 pontos eredményt szerez, ami már nem olyan tragikus csökkenés, de a visszaesés az iPhone 15 Pro Max esetében sokkal hamarabb tapasztalható. Hogy lesz ebből Death Stranding?

A Galaxy S23 Ultra teljesítménye húsz tesztkör után 28 százalékkal csökken, míg az almás mobilé már egyetlen futtatást követően 22 százalékkal esik vissza. A Samsung telefonjának grafikus teljesítménye fokozatosan ereszkedik, vagyis a felhasználók nem fognak hirtelen problémákat tapasztalni játék közben. Ehhez képest egy iPhone 15 Pro Maxon valószínűleg már sokkal hamarabb észrevehetjük majd a teljesítmény csökkenését – legalábbis a teszt alapján.

A mérések alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy az almás zászlóshajó eléggé hajlamos a melegedésre játék közben. Ez arra utalhat, hogy bár az okostelefon belsejében dolgozó A17 Pro, annak ellenére, hogy a TSMC legújabb 3 nm-es gyártási eljárásával készül, nem túl energiatakarékos, és hajlamos forrósodni az igénybevétel során. Ez csak úgy lehetséges, hogy az iPhone 15 Pro Max esetében nem alkalmaztak megfelelő hűtést, míg a Samsung Galaxy S23 Ultra belsejében egy igencsak méretes, gőzkamrás konstrukció igyekszik féken tartani a hardverében izzó poklot.

Ez az első olyan alkalom, hogy egy Samsung mobil képes lenyomni egy iPhone-t GPU-tesztekben, ilyesmire eddig nem volt példa, legalábbis mostanában. Ennek oka az almás telefon processzorának nem megfelelő hűtése, annak túlmelegedése és az ebből fakadó teljesítmény visszafogás (throttling) lehet. Ha a Samsung Galaxy S23 Ultra le tudja győzni az iPhone 15 Pro Maxot grafikus teljesítményben, vajon mire lesz képes ellene a jövőre érkező Galaxy S24 Ultra?

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid