Samsung Galaxy Tab A – új középkategóriás tabletek 4:3-as kijelzővel

0

A Samsung hivatalosan is felfedte új, alsó-középkategóriás táblagépeit, melyek a Galaxy Tab A névre hallgatnak. A bemutatóra egy oroszországi rendezvény keretein belül került sor, ahol a készülékek várható árait is napvilágra hozta a dél-koreai cég. 

Ahogy azt a korábbi pletykákból már sejtettük, a készülékek 4:3 képarányú kijelzőt kaptak. Mindkét modell 1024×768-as felbontással “büszkélkedhet”, ami a 8 colos táblán 160, míg a nagyobbik 9.7 hüvelykes változaton 132 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. A nem túl acélos képpontszámmal legalább könnyedén megbirkózik a készülékek belsejében 1.2 GHz-en ketyegő négymagos processzor, ami valószínűleg a kategória legnépszerűbb lapkájának számító Snapdragon 410 lehet.

Samsung Galaxy Tab A

Rendszermemória terén nem érheti szó a ház elejét, mindkét táblagép 2 GB RAM-ot kapott, ami a mindennapi használat során bőven elegendő lesz. A készülékek belsejében 16 GB-os háttértár található, amely tovább bővíthető akár egy 128 GB-os micro SD kártyával is.

Samsung Galaxy Tab A 3

A 8 colos modell energiaellátását egy 4200 mAh-s akkumulátor fedezi, míg a nagyobbikét egy 6000 mAh-s telep látja el. A Samsung állítása szerint a 10 órás kijelzőidőt kényelmesen produkálni fogják.

galaxy-tab-a

Kamerák terén nem kell nagy elvárásokat támasztani, persze némi alkalmi fotózásra még alkalmas lehet az 5 megapixeles elsődleges, illetve a 2 megapixeles másodlagos modul. A készülékek egyébként egészen karcsúnak mondhatóak, hála a 7.5 mm-es vékonyságnak.

Samsung Galaxy Tab A 2

A táblagépek hátlapja első ránézésre valamilyen fémből készült, ami kicsit ellentmond annak, hogy elviekben a Galaxy Tab A tagjai támogatják a vezeték nélküli töltést. Persze az is lehetséges, hogy valamilyen prémium külsejű műanyagról van szó, ez nem derül ki konkrétan a forrásokból. Az árak viszont nagyon is egyértelműek: a kisebbik változat ára 275 és 307 dollár között alakul, kiszereléstől függően, míg a 9.7-es modellek esetében 65 dolláros felárral kell számolni.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid