A Samsung Galaxy Z Fold 5-ön már nem lesz gyűrődés

0

A Samsung Galaxy Z Fold modellek a multitaszkingot egy új szintre emelik, ha vásárolunk egyet, akkor egyszerre lesz tabletünk, telefonunk és a DeX képességeinek köszönhetően kis túlzással egy asztali PC-nk is. Csak az a fránya gyűrődés ne lenne a belső megjelenítőn, együtt lehet vele élni, de jobb lenne nélküle. A legfrissebb információk szerint a Samsung a következő generációval végleg leszámol ezzel a nyűggel.

Amennyiben hihetünk a Naver News legfrissebb értesüléseinek, akkor a Samsung Galaxy Z Fold 5 már egy új zsanér kialakítással fog debütálni, amelynek köszönhetően a flexibilis belső képernyő kinyitott állapotban teljesen lapos lesz. A kialakításnak “vízcsepp” a neve, mivel összecsukott állapotában a megjelenítő belső része vízcsepp alakot vesz fel. Ennek a megoldásnak az alkalmazásával kiküszöbölhető a képernyő nyitott állapotban történő gyűrődése, ami nem mindig zavaró, ugyanakkor egy 6-700 ezer forintos eszköz esetében mégiscsak bosszantó tud lenni.

Nem a Samsung találja fel ezzel a spanyolviaszt, más gyártók is próbálkoztak már hasonlóval, példának okáért a Motorola RAZR és Oppo Find N készülékek esetében is ebbe az irányban indultak el a tervezőmérnökök. Akárhogy is, az előrejelzések alapján a dél-koreai gyártó megoldása jobb lesz, ha végre tényleg bevezetésre kerül.

A jelenlegi modellek, vagyis a Samsung Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4 úgynevezett U-alakú zsanérral vannak felszerelve, amely nem képes teljes mértékben összecsukódni, így aztán látható gyűrődést eredményeznek nyitott állapotban.

Aki attól fél, hogy az új kialakítás miatt elvész a hajlítható csúcsmobil ellenállása a vízzel és a porral szemben, megnyugodhat, mivel a nemrég publikált jelentés szerint a Samsung Galaxy Z Fold 5 továbbra is megőrzi az IP68 minősítésnek megfelelő oltalmat az elemekkel szemben. Persze ezek egyelőre hivatalosan nem megerősített információk, így érdemes kicsit kétkedve fogadni őket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid