A Samsung gyárthatja a Google Pixel 9 chipsetét

0

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Google októberben mutatja be legújabb zászlóshajóit, vagyis a Pixel 8 modelleket. Ezeket a készülékeket a megjelenésére váró Exynos 2400 lapkakészleten alapuló Tensor G3 chipset fogja működtetni. És bár most a figyelem középpontjában érthető módon a soron következő generáció van, most egy új értesülés a Google Pixel 9 modellekkel, illetve a belsejükben szolgálatot teljesítő chipsettel foglalkozik.

A jövőre érkező Google Pixel 9 modellekkel kapcsolatos információkat az X-en tették közzé, és ha hihetünk az új értesüléseknek, a telefonok belsejében Tensor G4 lapkakészlet zakatol majd. A lapka állítólag eléggé hasonló lesz elődjéhez, a CPU kiépítés mindössze egyetlen Cortex-X4 magot fog munkára, rajta kívül Cortex-A720 és Cortex-A520 magok duruzsolnak majd az összeállításban.

A grafikus gyorsítás feladatát egy Immortalis-G715 modul végezheti. A lapkakészlet gyártásáért a Samsung Foundry felelhet, mivel a Google-nek nem sikerült megegyezni a TSMC-vel. A konkurens beszállító az alacsony darabszámú megrendelés miatt utasíthatta vissza a keresőóriás megbízását.

A hírek szerint a Google Tensor G4 lapkakészlet 4LPP+ eljárással készül majd, ami állítólag hatékonyabb, mint az a 4LPP metódus, amivel a G3 chipsetet gyártják. Hogy ez az újabb eljárás milyen előnyökkel bír, egyelőre rejtély, mivel a Samsung még nem publikált részleteket a 4 nm-es folyamatról, ami eltér a jelenleg alkalmazott EUV technológiától.

Egyelőre a hírek eléggé ködösek, kevés az egyértelmű részlet, így aztán érdemes ennek megfelelően kezelni az itt leírtakat. Ugyanakkor az értesülések arra is utalhatnak, hogy a Samsung végre megtalálta a módját annak hogy, a Google számára is megfelelő chipseteket gyártson, amelyek mentesek az olyan korábban tapasztalt problémáktól, mint a túlmelegedés. Ez jó hír lehet nem csupán a Google, de a Samsung felhasználói számára is, feltéve, hogy valóban erről van szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid