A Samsung gyárthatja a Google saját tervezésű Tensor lapkáját

0

Újabb részletek kerültek napvilágra a Google Pixel 6 mobilok belsejében szolgálatot teljesítő, a keresőóriás által fejlesztett Tensor chipset kapcsán. Habár az új Pixel mobilokat már megmutatták a nagyközönség számára, igazán részletekbe menő leleplezést egyelőre nem kaptak az újdonságok, viszont nem hivatalos forrásokból kiderült, hogy a mobilokat hajtó egyedi lapkákat a Samsung gyártja.

Teljesen érthető, hogy a Google választása a dél-koreai cégre esett, hiszen nekik már van egy jól befutott processzoros termékcsaládjuk az Exynosok képében, ráadásul a Qualcomm is igénybe veszi szolgálataikat. A hír nem teljesen új, korábban is lehetett hallani erről a kollaborációról, amely most a Nikkei Asia legújabb értesülései alapján egyre bizonyosabbnak látszik.

A bennfentesek szerint a Google Tensor chipset 5 nanométeres gyártási eljárással készül, ugyanilyen metódussal gyártják a Snapdragon 888, illetve az Exynos 1080 és 2100 lapkákat is. A keresőóriás még nem erősítette meg, hogy a Samsung felel a Tensor lapkák előállításáért, és a dél-koreai vállalat sem kíván egyelőre nyilatkozni az ügyet illetően. Azt viszont a múlt héten bejelentették, hogy idén megpróbálják megnövelni gyártási kapacitásukat, a 5 és 4 nanométeres chipek pedig kiemelt figyelmet fognak kapni.

Bár a résztvevő felek nem nyilatkoznak, azt azért érdemes megjegyezni, hogy kevés olyan chipgyártó van, amely képes nagy mennyiségben teljesíteni az egyedi lapkakészleteket érintő megrendeléseket, a Samsung mellett egyedül a TSMC-nek van erre kapacitása.

Az új 5 nanométeres gyártási eljárás egyébként sokkal hatékonyabb, mint a korábbi 7 nanométeres, egyaránt jótékony hatással van a teljesítményre és az akkumulátoros üzemidőre. A Google korábbi nyilatkozata alapján az is kiderült, hogy a cégnek nagyjából négy évébe telt megtervezni és kifejleszteni a Tensor lapkát, amelyet kifejezetten a Pixel mobilokba szántak. A későbbiekben viszont más termékekben is felbukkanhatnak a Google chipjei, viselhető eszközökben, vagy akár okosotthon kiegészítőkben is találkozhatunk majd velük.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid