A Xiaomi lett a világ legnagyobb mobilgyártója júniusban

0

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Xiaomi átvette a vezető szerepet Európában a második negyedévben, nem sokkal később pedig kiderült, hogy világszinten is első lett a vállalat az okostelefon-eladásokban, igaz, egyelőre csak egy hónapig.

Counterporint Research friss jelentése szerint június hónapban a Xiaomi világszinten is beelőzte az Samsungot, így megszerezte az első helyet a mobilpiacon. A teljes negyedévben még “csak” a második helyen végeztek, de az időszak utolsó hónapjában már megtörtént a helycsere, és valószínűleg marad ez a tendencia a továbbiakban is.

A Xiaomi az eladások 17,1%-át tudhatta magáénak, a Samsung 15,7%-ot ért el, míg az Apple 14,3%-ot.

Tavaly Huaweinek is sikerült egyetlen hónapra megszerezni az első helyet, de náluk komoly hanyatlás következett ezután az amerikai szankciók miatt, és már a top 5-ben sincsenek benne. A Xiaomi szárnyalása viszont tartósabb lehet, hiszen náluk nincsenek ilyen hátráltató tényezők. A Samsung eladásai pedig mindeközben csökkenő tendenciát mutatnak, ami pont kapóra jött a kínai gyártónak.

A harmadik negyedév alakulása még kérdéses, de a Xiaomi növekedése folyamatos, Európában, Kínában és Indiában is nagyon erős a vállalat. A Samsung nem valószínű, hogy vissza tudja szerezni az első helyet, talán az Apple-nek van némi esélye az új iPhone-generáció debütálása miatt.

Ez is érdekelhet:

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid