Olcsó tablettel készül a HTC

0

Azt egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy a HTC kint volna a gödörből, továbbra is perifériára szorult résztvevői az okostelefonos világnak, ugyanakkor a dolgok lassan javulni látszanak. Ennek egyik pozitív hozadéka pedig az, hogy újabb termékekkel készül a gyártó, példának okáért egy Android rendszert futtató táblagéppel.

A készülék mint HTC A100 kerülhet majd forgalomba, de előre leszögezzük, csúcskategóriás jellemzőkre nem érdemes számítani. Az indiai szivárogtató, Abhishek Yadav bukkant rá az új készülékre, ami hardveres szempontból tehát egyáltalán nem lesz lenyűgöző, de egy jó árazással – sajnos a múltban ez nem volt a HTC erőssége – még akár tömegtermék is lehet belőle.

Olvasgatni, internetet böngészni, sőt, olykor akár komolyabb dolgokra is teljesen jó lehet a készüléket hajtó Spreadtrum T618 chip teljesítménye, amely mellé 8 GB RAM, valamint 128 GB bővíthető háttértár kerül az összeszerelés során. A Google Play Console listázása alapján még az is kiderült, hogy 10,1 hüvelykes, Full HD+ felbontású képernyőt, 13 és 2 megapixeles kamerákból álló hátlapi képrögzítő rendszert, valamint egy 7000 mAh kapacitású akkumulátort kaphat a tajvani gyártó olcsó tabletje.

A HTC A100 gyárilag Android 11 operációs rendszert futtat majd. A készülék terméklapja alapján azzal a bizonyos árazással sem lesz olyan nagy gond, mert elvileg 200 dollárért, vagyis megközelítőleg 60 ezer forintért kínálhatják a készüléket, habár ez az ár még lehet, hogy nem végleges, csak amolyan helykitöltő. A HTC A100 várhatóan nem az egyetlen Android rendszert futtató készülék, amelyet a gyártó idén piacra dob, bizonyos hírek szerint több 5G-s okostelefon is van a tarsolyukban.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid