A Samsung megemeli a mobilos kameraszenzorok árát – drágulhatnak a készülékek is

0

Iparági források azt állítják, hogy a Samsung nemrég értesítette partnereit, hogy hamarosan megemeli a mobilos kameraszenzorok árát. A dél-koreai gyártó áremelése jövő évtől lép életbe.

A Samsung 2024-től egyes képrögzítő komponensek árát 25, másokét pedig akár 30 százalékkal is megemelheti. A Samsung a világ egyik legnagyobb gyártója, ha CMOS-érzékelőkről van szó, és az elmúlt két évben most először fordul elő, hogy a dél-koreai cégnél nőnek a megrendelések. A nemzetközi okostelefon-piac az elmúlt időszakban eléggé belassult, de most végre ismét felpörögni látszik. Ez adja a magabiztosságot ahhoz, hogy a Samsung árat emeljen.

A friss értesülések értelmében az áremelés elsősorban a nagy felbontású, legalább 32 megapixeles, vagy annál nagyobb felbontású szenzorokat érinti. Azt még nem tudni, hogy a változás milyen módon befolyásolja majd az okostelefonok árait, legyen szó a Samsung saját készülékeiről, vagy más gyártók mobiljairól, amelyekbe a dél-koreai vállalat kameraszenzorjait szerelik. Mi azért kevésbé vagyunk optimisták, ha drágulnak a komponensek, az esélyesen a készülékek vételárán is meg fog látszódni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid