A Yettelé a legjobb 5G hálózat Magyarországon

0

Az OpenSignal magyarországi elemzésében a Yettel 15 kategóriából összesen ötben nyert, hétben pedig megosztott győzelmet aratott. A szolgáltató 5G hálózata jobbnak bizonyult a riválisokénál, maga mögé utasította a Telekomot és a Vodafone-t is.

A szolgáltatókat áprilistól június végéig monitorozta az OpenSignal, ezen időszak alatt a Yettel 5G hálózat a letöltési sebességben is lenyomta a konkurenciát a maga 277 megabit/másodpercével, miközben a Telekom 85,1 megabit/másodperces, a Vodafone pedig 27,2 megabit/másodperces sávszélességet biztosított.

A Yettel Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese, Koller György szerint azért olyan jó a hálózatuk, mert amikor fejlesztésről van szó, azokra a területekre fókuszálnak, amelyek az ügyfelek számára a legfontosabbak. Példaként a letöltési sebességet, a megbízhatóságot, illetve a videoélményt hozta fel. Állítása szerint:

A teljes hálózatmodernizációval országosan jelenleg hetven százalék fölötti készültségi szinten állunk, a kihívásokat jelentő makrókörnyezeti körülmények ellenére a terveink szerint haladunk, és folytatjuk tovább a munkát.

A Világgazdaságnak adott interjújában azt is hozzátette, hogy kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy világszínvonalon biztosítsák a legújabb technológiákat az ügyfelek számára. A szakember arra is emlékeztette az olvasókat, hogy hét évvel ezelőtt indították el a teljes körű hálózatmodernizációt, amelynek köszönhetően immáron 700 bázisállomás biztosít valódi 5G szolgáltatást az országon belül.

Azért a többi szolgáltatónak is megvannak a maga erényei, az OpenSignal kimutatásai szerint például a Telekomé a legmegbízhatóbb hálózat, és bár 5G szempontjából a Yettel kitűnő eredményeket ért el, addig elérés szempontjából csupán a harmadik, ebben a kategóriában a Vodafone nyer a maga 15,2 százalékával. Második helyen a Telekom áll, 12,8 százalékkal, a Yettel pedig 7,1 százalékkal csak a bronzérmet szerezhette meg.

Forrás: Világgazdaság

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid