A Samsung tovább növelné a dominanciáját

0

A Samsungról már így is elmondható, hogy nemzetközi szinten uralja a különféle okostelefonos alkatrészek gyártásának piacát, azonban a dél-koreai vállalatnak még ennél is nagyra törőbb tervei vannak. A cég elképesztő mennyiségű pénzt szeretne befektetni, hogy dominanciáját az említett területeken még teljesebbé tegye. 

A Samsung fejesei úgy határoztak, hogy nem kevesebb, mint 18.6 milliárd dollárt fognak beleölni a memóriaegységek, mobillapkák, valamint az OLED kijelzők gyártásába, megfelelve a fentebb vázolt ambícióknak, illetve az efféle alkatrészek iránti megnövekedett keresletnek.

A Reuters értesülései szerint 2017-ben a memóriaegységeket gyártók rekordmennyiségű profitot fognak termelni a hatalmas termelési igényeknek köszönhetően. E gigantikus szükségleteket kiszolgálandó a Samsungnál úgy döntöttek, hogy 12.5 milliárd dollárt fektetnek egy új NAND gyár felépítésébe. A felvezetők egy teljesen új termékvonala szintén ott szerepel az elképzelések között, amelynek befektetési költsége 5.2 milliárd dollárra rúghat.

Az idei első üzleti negyedév folyamán a dél-koreai gigász termelte a memóriacsipek 40.4 százalékát globális szinten. Bizonyos elemzők úgy vélik, hogy a következő évben enyhe túltermelés lehet, ugyanakkor szemlátomást ez cseppet sem zavarja a tech vállalat bővüléssel kapcsolatos terveit.

A már említetteken kívül még egy Samsung részleg gyarapodására számíthatunk, ez pedig a Samsung Display, vagyis a kijelzők előállításáért felelős szárny. A koreaiak 868 millió dollárt szeretnének beleforgatni ebbe a részlegbe, hiszen markánsan megnőtt a piaci kereslet az OLED képernyők iránt. A Samsung legnagyobb ügyfele a legnagyobb konkurense is egyben, az Apple ugyanis legalább 70 millió panelt rendelt be, amelyet következő csúcsmobiljához, az állítólagos iPhone 8-hoz használhatnak fel.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid