Snapdragon 750G-vel jött a Samsung Galaxy F52 5G

0

A középkategóriás okostelefonokból álló Samsung Galaxy F sorozat első tagja tavaly októberben debütált Galaxy F41 volt, amelyhez most egy új készülék csatlakozik. A Samsung Galaxy F52 Snapdragon 750G lapkakészlettel, 64 megapixeles elsődleges kamerával, valamint 120 Hz-es képernyővel érkezett.

A Samsung Galaxy F52 5G 6,6 hüvelykes Full HD+ felbontású TFT LCD megjelenítővel rendelkezik, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítést. A kijelző jobb felső sarkában található az előlapi kamera, a kivágásban lévő képrögzítő egység felbontása 16 megapixel. Maradjunk is a kameráknál, a hátoldalon az elsődleges kamera 64 megapixeles, amelyet egy 8 megapixeles, ultraszéles látószöggel rendelkező, valamint két, egyenként 2 megapixeles segédérzékelő egészít ki, az egyik a mélységet hivatott mérni, a másik pedig egy makró modul.

A Samsung Galaxy F52 5G borítása alatt a számításokat egy Qualcomm Snapdragon 750G lapkakészlet végzi, amelyet 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel egészített ki a gyártó. Az okostelefon háttértára bővíthető, ráadásul a micro SD saját foglalatot is kapott, amely az akár 1 TB-os kártyákkal is boldogul. Ahogyan a neve is erősen utal rá, a Samsung készüléke támogatja az 5G hálózatokat.

A mobil Android 11 operációs rendszert futtat, amelyet a Samsung saját fejlesztésű One UI 3.1 felhasználói felülete tesz teljessé. A rendszer részét képezi néhány előre telepített alkalmazás is különböző harmadik felektől, de ezeket bármikor törölheti a jövendőbeli tulajdonos.

A Samsung Galaxy F52 5G fontosabb jellemzői közé tartozik még a fülhallgató kimenet, a mobil keretén található ujjlenyomat-olvasó, valamint a feszültséget USB-C porton keresztül fogadó 4500 mAh kapacitású akkumulátor, ami támogatja a 25 wattos gyorstöltést is.

A Samsung Galaxy F52 5G már előrendelhető Kínában, ahol a helyi vásárlók kétféle színben, fehérben és feketében választhatják az okostelefont. A mobil helyi pénzből átszámítva nagyjából 255 eurós, vagyis megközelítőleg 89 ezer forintos áron lesz kapható. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a mobil kapható lesz-e más régiókban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid