Snapdragon chippel is megjelenhetnek a Samsung Galaxy S25 mobilok

0

Habár a Samsung Galaxy S23 készülékek mindegyike Snapdragon processzorral jelent meg az összes értékesítésben résztvevő piacon, a Galaxy S24 modellekkel visszatért az Exynos lapkakészlet. Nemrég voltak olyan szóbeszédek, hogy a Galaxy S25 modellek, amelyek jövőre debütálnak, minden piacon Exynos chipet kapnak, a DigiTimes legfrissebb értesülései azonban cáfolják ezt.

A jelentés szerint a Samsung folytatni fogja a korábban is alkalmazott kettős stratégiáját, és a házon belül fejlesztett Exynos lapkakészletek mellett használni fogja a Qualcomm megoldásait is, ami azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy S25 készülékek az adott régiótól függően Snapdragon 8 Gen 4 vagy Exynos 2500 lapkakészlettel jelennek majd meg.

Arról nem érkezett további információ, hogy milyen módon történik majd a chipek elosztása, de valószínűleg ugyanaz lesz a menetrend, mint az idén, vagyis az alapmodell és a Galaxy S25+ kétféle chippel, míg a Galaxy S25 Ultra kizárólag Snapdragon lapkával kerül a boltok polcaira.

Az egy hónappal ezelőtti szóbeszédekben az szerepelt, hogy a Galaxy Z szériás hajlítható készülékek kizárólag Snapdragon lapkakészlettel lesznek értékesítve, ugyanakkor egy eltérő jelentés azt állítja, hogy a Galaxy Z Flip 6 Exynos 2400 chippel jelenhet meg. Hamarosan kiderül az igazság, mert a Samsung Galaxy Z Flip 6, a Galaxy Z Fold 6, illetve az esetleges Ultra, valamint FE variánsok az Olimpiára már befuthatnak.

Így aztán, ha a Samsung elég bizalommal van az Exynos chipek iránt ahhoz, hogy a prémium flip készülékébe szereljen egyet, nyilvánvaló, hogy a Galaxy S25 és S25+ modellek esetében is alkalmazni fogja őket. Mindenesetre az új hírek szerint lesz Snapdragon verzió is mindkét modellből, bár ez bennünket kevésbé érint, hiszen hozzánk, Európába az Exynos chippel szerelt variánsok fognak eljutni, legalábbis eddig mindig így volt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid