Sokkolóan fog hatni a Facebook-függőkre a közösségi oldal új funkciója

0

Szinte már fel sem tűnik, hogy mennyire sok időt töltünk a közösségi oldalon, ám a hamarosan érkező funkció szembesít majd ezzel minket, ami sokak számára nem lesz egy kellemes élmény.

Több cég is próbálja felhívni az emberek figyelmét, hogy kicsit függetlenedjenek a technikától, ám rendszerint nem igazán ér célba az üzenetük. Most a Facebook is megpróbálkozik ezzel, és a kezünkbe adja a menedzselés lehetőségét, méghozzá a “Your Time on Facebook” (Ennyit időztél a Facebookon) opcióval.

Erre egyébként Jane Manchun Wong hívta fel a figyelmet, aki a legújabb verzióban megtalálta ezt a fícsört. Ezt ugyan még nem élesítették, de már az alapok bekerültek. A funkció gyakorlatilag napokra lebontva megmutatja majd, hogy mennyi időt töltöttünk a Facebookon, és limitet is be tudunk állítani. Ez esetben figyelmeztet minket a rendszer, amikor már elértük az előre megadott időkorlátot.

A Facebook azóta hivatalosan is megerősítette a funkció létezését a TechCrunch-nak. Folyamatosan dolgoznak az újdonságon, és próbálnak segíteni az embereknek, hogy még hasznosabban töltsék el az idejüket az oldalon. Érdekesség, hogy ugyanez a funkció hamarosan érkezik majd a cég másik platformjára, az Instagramra is.

Az biztos, hogy iszonyatosan sokat tudunk elidőzni a közösségi oldalakon, ám a fejlesztésnek nem biztos, hogy csak pozitív hozománya lesz. Az emberek nem igazán szokták szeretni, amikor szembesítik őket a negatív dolgokkal, mint pl. hogy mennyire sok időt vesztegettek el az életükből a közösségi hálón barangolva.

Forrás: Androidpolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid