Sokkal több játékát fogja telefonra is kiadni a Sony

0

A Sony megkerülhetetlen névnek számít, ha multimédiáról vagy videojátékokról van szó. A vállalat nemrégiben tartotta éves befektetői napját, amelyen számos ígéretet tett a jövőre nézve, ezek egy része az okostelefonos gaminget is érintette.

A japán gyártó ígérete szerint 2025-re az új címek felének meg kell jelennie PC-n vagy mobilon is, ami a PlayStation-exkluzív kiadások arányának csökkenéséhez vezet majd. Jelen pillanatban a Sony IP-k mindössze 10 százalékát lehet mobilokon futtatni, ám ez három éven belül várhatóan megduplázódik, és 20 százalékra fog nőni.

A Sony Interactive Entertainment élén álló Jim Ryan szerint az okostelefonokra és számítógépekre történő terjeszkedés, valamint az élő szolgáltatások lehetőséget biztosíthatnak arra, hogy a cég a jelenlétét, ami eddig csupán a játékszcéna szűkebb szegmensében volt tetten érhető, olyan szinten kiterjessze, hogy a végén azt lehessen mondani, hogy a Sony “nagyjából mindenhol jelen van.”

Konkrétumok nem hangoztak el a PlayStation 4 kivezetése kapcsán, de a hivatalos diaképek szerint 2025-ig fokozatosan beszüntetik a megjelenéseket az előző generációs konzolra. Ebben semmi meglepő nincs, mert bár nem könnyű beszerezni még most sem, a PlayStation 5 már egy ideje megjelent. A japán gyártó ugyanígy bánt a népszerű konzol harmadik generációjával is, amelyet a PS4 debütálása után két évvel csendesen nyugdíjba küldtek.

Az okostelefonos platformokon történő terjeszkedés egy új, a Sony Interactive Entertainment alá tartozó üzleti részleg irányítása alatt történik majd, amelynek élén az Apple Arcade nevű szolgáltatás korábbi, tartalomért felelős vezetője, Nicola Sebastiani fog állni. Ez a folyamat egy olyan jövő része lesz a gyártó munkatársai szerint, amelyben a Sony mögött álló gamer közösség jelentős része már nem feltétlenül a konzolokon keresztül találkozik a cég által biztosított játékélménnyel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid