A Sony megnyugtatott mindenkit a frissítések ügyével kapcsolatban

0

Nemrég megjelent egy hír, miszerint a Sony félmilliós csúcstelefonja, az Xperia 1 III csak egyetlen nagy Android frissítést fog kapni. A gyártó most reagált, és cáfolta az értesüléseket, bár nem annyira határozottan, mint vártuk.

Egy 1300 dolláros okostelefon esetében a rövid támogatás eléggé felkavaró lehet még akkor is, ha nem tervezzük az adott készülék beszerzését. Pont akkor, amikor egyre több gyártó köteleződik el amellett, hogy hosszú éveken keresztül frissen tartsák nem csupán a drágább, hanem a középkategóriás készülékeiket is.

Az elmúlt napokban arról lehetett olvasni, hogy a Sony az Xperia 1 III-at, ami egy méregdrága, ám ennek megfelelően felszerelt prémium ajánlat, mindössze egyetlen egyszer fogja új, teljes Android rendszerrel frissíteni. A Sony nem igazán tartozik a hosszú távon frissítő cégek közé, de ez azért tőlük is durva lett volna.

Szerencsére a Sony tisztázta a dolgot az Android Authority munkatársai számára: a szóbeszéd nem igaz. A gyártónak az a szándéka, hogy egynél több Android frissítést adjon ki a szóban forgó Xperia 1 III-ra. A céljuk, hogy a mobilt a megjelenést követően legalább két évig támogassák. Célkitűzés helyett mondjuk lehetett volna határozottabb kifejezéseket is használni, mint az “elköteleződés” vagy az “ígéret” – mutatnak rá az Android Authority újságírói, de úgy látszik, egyelőre ezzel kell beérni.

“Nem igaz, hogy az Xperia 1 III csak egy Android OS frissítést kap. A Sony célja, hogy az Xperia 1 III készüléket a megjelenést követő két évig támogassa a legújabb Android frissítésekkel, és ez idő alatt várhatóan többször is kap Android OS frissítést.” – áll a Sony közleményében.

A japánok felemás nyilatkozata alapján tehát a Sony Xperia 1 III-ra még simán eljut majd az Android 12 és Android 13, ezzel azonban véget érhet a támogatás. Mindeközben a Samsung, amelynél korábban szintén gondok voltak a mobilok naprakészen tartásával, immáron 3-4, sőt, bizonyos készülékek esetében akár 5 évet is ígér.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid