Debütált a Sony WF-1000XM4 fülhallgató

0

Végre megérkezett a Sony legújabb hallójáratba illeszkedő vezeték nélküli fülhallgatója, amely a WF-1000XM4 nevet viseli, és ami számos szempontból jelent előrelépést elődeihez képest. Az újítások nagy része a készülék belsejében található Sony V1 chipnek köszönhető, de említést érdemel a kompaktabb kialakítás, a jobb hangminőség és a fejlettebb zajszűrés is. 

Az újdonság az első olyan TWS fülhallgató, amely támogatja a nagy felbontású hangzást LDAC kodek révén – állítja a Sony. Az LDAC a megszokott Bluetooth kapcsolatokhoz képest háromszor annyi adatot képes szállítani, a DSEE Extreme funkció pedig mesterséges intelligencia segítségével a tömörített hangból közel Hi-Res minőséget képes kihozni. Az új füles a 360 Audio-t is támogatja, amely a koncertfelvételek hallgatását emeli új élménnyé a térhatás révén.

A V1 processzor segítségével 40 százalékkal csökken a külső zaj az előző generációkhoz képest, és az új automatikus szélérzékelő funkció teljesen magától kezdi el csökkenteni a szélzajt, amennyiben ez szükséges. A WF-1000XM4 belsejében továbbfejlesztett 24 bites erősítők találhatók, és 20 százalékkal nagyobb meghajtók, ezúttal sokkal jobb membránnal kiegészítve, ami élénkebb basszussal kecsegteti a jövendőbeli tulajdonost.

A készülék nem csupán aktív, de passzív zajszűrés tekintetében is sokat javult, amihez a szabadalmaztatott poliuretán habszivacs végek is hozzájárulnak, ráadásul a WF-1000XM4 érzékeli, mennyire illeszkedik jól a fülben, és képes segíteni abban, hogy a lehető legjobban pozícionáljuk a hallójáratban.

A Sony újdonsága gyors párosítás funkciót kínál Android es Windows 10 operációs rendszerek mellé, képes felismerni ha beszélsz, és ilyenkor megállítja a zenét, illetve bekapcsolja a környezeti hangzást, amivel sokkal jobban hallod a körülötted lévő dolgokat, többek között mások beszédét, így nem kell kivenni a fülhallgatót. A lehetőség neve Speak-to-Chat, a Sony így keresztelte ezt a hasznos kis opciót.

Minden egyes WF-1000XM4 fülesben fejlett nyalábképző mikrofonok és csontvezető szenzorok találhatók, utóbbiak még akkor is képesek érzékelni a felhasználó hangját, ha zajos környezetben kénytelen beszélni. A japánok fülhallgatója támogatja a Google Asszisztenst és az Alexát is. A már említett Sony V1 chip egyszerre felel a Bluetooth kapcsolatok és a zajszűrés menedzseléséért, a korábbi generáció esetében ezt a feladatot két külön processzor intézte, az új megoldás sokkal hatékonyabb, és alacsonyabb késleltetéssel kecsegtet.

A WF-1000XM4 kisebb lett, mint az előző füles, ám még így is sokkal jobb üzemidőt képes biztosítani annál, ami akár 8 óra is lehet bekapcsolt zajszűrés mellett, vagy 12, ha nem élünk a zajszűrő opcióval. A mellékelt tároló ezúttal is rendelkezik powerbank funkcióval, a segítségével összesen 24 óra működési idő lehetséges, kikapcsolt aktív zajszűréssel pedig akár 36 óra is lazán összejöhet. 5 perc gyorstöltés 60 perc lejátszást biztosít, a töltés pedig immáron USB-C kábel mellett vezeték nélküli módon is történhet, akár egy olyan telefonról vagy tabletről is, ami támogatja a reverzibilis Qi töltést.

A Sony WF-1000XM4 külső borítása ellenáll az esőcseppek ostromának, köszönhetően az IPX4 védelemnek, a szóban forgó külső bevonat pedig lehet szürke vagy fekete színű.

A Sony fülhallgatója 280 eurós áron, vagyis cirka 97 500 forintért kerül forgalomba, ami nem csekély összeg, de ez jelenleg a gyártó csúcskategóriás ajánlata vezeték nélküli fülhallgatók terén. A kütyü Magyarországon is kapható lesz, talán már ebben a hónapban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid