Sony Xperia Ace – végre megint kompakt mobillal rukkolt elő a gyártó!

0

Jelenleg nem igazán dúskálunk a jól felszerelt kompakt okostelefonokban, pedig igény azért mindenképpen volna rájuk. Ezeket az igényeket igyekszik kielégíteni a frissen bejelentett Sony Xperia Ace, ami lényegében a korábban pletykált Xperia XZ4 Compact helyett érkezett.

Az új kompakt méretű Xperia telefon kijelzője mindössze öt hüvelykes, és Full HD+ felbontású, a képaránya pedig 18:9. A képernyőt a klasszikus formaterv szélesebb kávái ölelik alul és felül, viszont így legalább kényelmesen elfér a duál hangszóró, illetve a frontoldali 8 megapixel kamera.

A borítás alatt Qualcomm Snapdragon 630 lapkakészlet végzi a számításokat, 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely társaságában. A háttértár természetesen bővíthető. A hátlapon egyetlen képrögzítő szenzor található, amelynek felbontása 12 megapixel, rekeszértéke f/1.8, és az érzékelő munkáját egy LED villanó segíti. A telefon keretének jobb oldalán ujjlenyomat-olvasó foglal helyet, valamint a hangerőszabályzó billentyűk.

A Sony Xperia Ace akkumulátora 2700 mAh kapacitású, töltése USB-C porton keresztül történik. A készüléken a szoftveres környezetet Android 9.0 Pie operációs rendszer szolgáltatja, a japán gyártó saját felületével a fedélzeten. A mobil víz és porálló, került a belsejébe NFC chip, és nem maradt le róla a fülhallgató kimenet sem.

A telefon hivatalos forgalmazása június elsején indul Japánban átszámolva 444 dolláros áron, és kérhető lesz fekete, fehér, illetve lila színekben is. Nemzetközi megjelenésről sajnos egyelőre nincs hír.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid