Sony Xperia Z3 és Z3 Compact – megindult a Lollipop frissítés

1

A Samsung, a HTC és az LG is viszonylag hamar megindította néhány mobiljára az új Android 5.0-s frissítést, a Sony azonban nagyon sokáig váratta a felhasználókat. Most viszont megtört a jég, és végre tényleg megérkezett a Sony Xperia Z3 és Z3 Compact mobilok Lollipop frissítése.

A Sony hivatalos sajtóközleménye szerint először néhány észak-európai országban indult meg az Android 5.0.2-es verziójú szoftver kiadása, de rövid időn belül további régiók csatlakoznak. Ez ugyebár a Z3-ra és a Z3 Comapctra vonatkozik, de a Sony szerint a többi Z-szériás modell frissítése sincs már messze, kb. 2 hét múlva más készülékekre is megindulhat a folyamat.

Frissítés: A Sony Xperia Z2, Z2 Tablet és Z3 Tablet Compact modellek frissítése is megindult!

A következő főbb változásokat kapjuk röviden:

  • megújult felület
  • megújult értesítések
  • többfelhasználós és vendég mód
  • alkalmazások memóriakártyára való áthelyezésének lehetősége

Most pedig nézd meg összehasonlítva a Sony új, Android 5.0-ra és a korábbi, Android 4.4-re épülő felületét:

sony-xperia-z3-lollipop-Homescreensony-xperia-z3-lollipop-App-drawersony-xperia-z3-lollipop-Notifications-shadesony-xperia-z3-lollipop-Recent-menusony-xperia-z3-lollipop-Phonesony-xperia-z3-lollipop-Contactssony-xperia-z3-lollipop-Settingssony-xperia-z3-lollipop-About-menu

A Sony Xperia Z3 és Z3 Compact Android 5.0-s frissítése tehát hazánkba is rövid időn belül megérkezhet, más Z-szériás készülékek tulajainak azonban még várnia kell. A többi mobilját pedig valószínűleg nem fogja Lollipopra frissíteni a Sony.

Xperia Blog, Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid