Sony Xperia Z5, Z5 Compact és Z5 Ultra bemutató akár már szeptemberben

1

Sokan csalódtak az Xperia Z4-ben (illetve Z3+-ban), de a legfrissebb hírek szerint hamarosan megérkeznek a Sony új csúcsmobiljai, amik talán végre komolyabb megújulást hoznak.

A Sony Xperia Z5-öt állítólag már szeptemberben bemutatják Japánban, ráadásul mindjárt három készülék is leleplezésre kerül, hiszen lesz Z5 Compact és Z5 Ultra is. Az újdonságok kijelzőjéről egyelőre nem derült ki semmi, de a Z5-ben a Qualcomm következő csúcshardvere, a Snapdragon 820 teljesíthet majd szolgálatot 4 GB RAM társaságában. Az új processzor Kyro magjai akár 3.0 GHz-es is üzemelhetnek, a 14 nm-es gyártástechnológiának köszönhetően pedig alacsonyabb hőtermelésre (hurrá!) és még nagyobb teljesítményre lehet számítani.

Az Xperia Z5 hátlapjára a Sony saját 21 megapixeles Exmor RS IMX230 szenzora kerülhet, és állítólag ujjlenyomat-olvasó is lesz a készülékben. A friss hírekben szereplő 4500 mAh-s akksi elég hihetetlennek tűnik, az USB-C csatlakozó használatára viszont nagy esély van.

Mindez nagyon jól hangzik, de azért érdemes fenntartással kezelni az olvasottakat, hiszen a hivatalos bejelentés még odébb van. A legnagyobb kérdés egyébként a Z5-tel kapcsolatban az, hogy a Sony mennyire fogja újragondolni a dizájnt. A Z4 és a Z3 szinte ugyanúgy néznek ki, és a korábbi Z-szériás mobilokhoz képest sem történt túl nagy változás, így mindenképpen ideje lenne már valami érdekeset villantani, még akkor is, ha sokaknak bejön a jelenlegi megjelenés.

források: Technodify, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid