3.0 GHz-es Kyro magokkal jön a Snapdragon 820

0

Egy Kínából származó friss jelentés szerint a Qualcomm véglegesítette a Snapdragon 820-as chipset specifikációit, és már el is kezdték az első tesztpéldányok kiküldését az okostelefon-gyártóknak.

A márciusi MWC kiállításon már hallhattunk a Qualcomm új csúcshardveréről, amiben egyedi fejlesztésű, 64 bites Kyro processzormagok teljesítenek majd szolgálatot. A mostani hírek szerint ezek órajele a 3.0 GHz-et is elérheti, ráadásul az új chipet már a Samsung 14 nm-es gyártástechnológiájával fog készülni. Ez utóbbi alacsonyabb fogyasztást, hűvösebb működést és nagyobb teljesítményt tesz lehetővé, mint a korábbi 20 nm-es csíkszélesség.

qualcomm

A forrás szerint olyan gyártók fogják először felhasználni a Snapdragon 820-at, mint például a Sony, a HTC és a Xiaomi. Nem kizárt, hogy az Xperia Z5, illetve a Xiaomi Mi5 is ezzel a hardverrel érkezik majd, feltehetőn valamikor az ősz folyamán.

A Snapdragon 810 sajnos nem lett problémamentes, hiszen rengetegen panaszkodnak túlmelegedésre, többek között a HTC One M9 és a Sony Xperia Z4 is ilyen gondokkal küzd. Ennek fényében kíváncsiak vagyunk, hogy a Snapdragon 820 mennyire válik majd be. A 14 nm-es csíkszélesség mindenesetre nagyon biztató, ezzel készült a kifejezetten jónak mondható Exynos 7420 is, ami a Galaxy S6-ban teljesít szolgálatot.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid