Sötétre válthat az Android 10

0

Tavaly év vége felé már elkezdtek pletykálni ezt-azt a következő Androidról, és a legújabb szóbeszédek szerint az Android Q (vagy Android 10) sokban hasonlítani fog a jelenlegi Pie rendszerhez, ám azért akadnak majd változások is szép számmal. A Google fejlesztői konferenciáján láttuk, mire lesz képes az disztribúció, többek között komoly előrelépések várhatók a multitaszking terén, illetve jön a hajlítható kijelzők támogatása. A rendszer első verziója már májusban hozzáférhető lehet, egy nagyon hasznos alapértelmezett funkcióval, a sötét móddal együtt.

Belsős források állítása szerint a sötét mód már gyárilag részét képezi majd az Android Q rendszernek. Sokan várják már ezt a lehetőséget, hiszen nem csupán az akkumulátort fogja kímélni bizonyos mobilok esetében, de a felhasználók szemét is. Jelenleg a legtöbb fejlesztő a cégnél azon dolgozik, hogy az előre telepített alkalmazások remekül együtt tudjanak működni ezzel a funkcióval, és a disztribúció első változata az sötét móddal együtt már májusra kész legyen.

Egyébként a sötét mód már szerepelt az Android 9.0 Pie bétájában is, ám a végleges verzióban mégsem kapott helyett, valószínűleg pont azért, mert sok gyári app még nem támogatta ezt a lehetőséget. Reméljük ezúttal nem jut ilyen sorsra ez a fölöttébb hasznos funkció.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid