Új strapatableten dolgozik a Samsung

0

Ha netán valaki mostanában szeretne olyan táblagépet vásárolni, ami bírja a gyűrődést, és nem csupa belépőszintű hardverelemmel pakolta tele a gyártó – mint ahogyan sokszor a strapabíró okoseszközöket szokás -, akkor van egy jó hírünk. A Samsung épp efféle szerkezeten dolgozik.

A Samsung Galaxy Tab Active 2 létezéséről valamikor júniusban vettünk tudomást, de egészen mostanáig nem igazán lehetett semmit tudni magáról a készülékről. Most viszont egy rakás részlet napvilágra került hála a masinán lefuttatott tesztalkalmazásnak, illetve úgy hírlik a bemutató sem késik már soká.

Valaki volt olyan kedves, és a GFXBench elnevezésű szintetikus tesztapplikáció segítségével felmérte, hogy mégis mire képes a Samsung készülőfélben lévő strapatáblagépe. A korábbi jelentésekkel ellentétben ez a készülék egyáltalán nem alsóházas specifikációkkal fog rendelkezni. Nyilván nem érdemes Samsung Galaxy S8-at alázó hardverre számítani, de az eddig pletykált Qualcomm Snapdragon 400 lapkakészlettől, valamint 1.5 GB RAM-tól mégiscsak jobban hangzik az Exynos 7870 chipset, illetve a mellé pakolt 3 GB operatív memória.

Ha a teszteredmények pontosak, akkor a belső tárhely kapacitása 16 GB lesz, ráadásul utólag bármikor bővíthetjük azt microSD kártya segítségével. A táblagép 8 hüvelykes kijelzőjén 1280×800 képpont található. A hátlapon egy 8 megapixeles kamera felel a múló pillanat megörökítéséért, míg a kijelző felőli oldalon egy 5 megapixeles érzékelőt vehetünk majd igénybe.

Végül marad a tablet által futtatott operációs rendszer, ami Android 7.1.1 Nougat lesz, már a legelső bekapcsolás után. Ha a Samsung megfelelően árazza a készüléket, akkor szinte borítékolható a siker, ugyanakkor sajnos az sem lehetetlen, hogy a kelleténél vastagabban fog majd az a bizonyos ceruza.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid