Szélmalomharcot vív a Google a Play Áruházba kerülő káros appokkal

0

Újabban elég sokszor írunk a Google-ről, és nem mindig hízelgő híreket. A számos visszatérő téma közül az egyik az, hogy micsoda harcokat vív a keresőóriás a Play Áruházban található, ám nem odavaló, káros alkalmazásokkal szemben. Sajnos újfent kiderült, van még hová fokozni az erőfeszítéseket…

Egy új Android Developers blogbejegyzésben a szerzők kiemelik, hogy az inkorrekt fejlesztők igyekeznek kibújni a Google szabályai alól, és tervezik mindezt stratégiájuk módosításával, valamint még ügyesebb rejtőzködéssel. Persze vannak jó hírek is, hiszen komoly előrelépések történtek a fertőzött, és úgy általában véve a nem odavaló appok eltüntetésére, illetve annak meggátolására, hogy ezek bejussanak a Play Áruházba.

Sajnos, de érthető okokból a Google nem igazán dicsekszik azoknak az alkalmazásoknak a számával, melyeket 2018-ban blokkolni kényszerült, persze mielőtt bárki letölthette volna őket. Az viszont kiderült, hogy az éves visszautasítások száma 55 százalékkal lett több, mint 2017-ben. A már meglévő alkalmazások felfüggesztésének a mennyisége is 66 százalékkal gyarapodott, és már eleve durva, 700 ezres mennyiségről volt szó.

A legtöbb zöld robotos okostelefonon gyárilag ott lévő Google Play Protect szolgáltatás ma már képes arra, hogy minden áldott nap akár 50 milliárd appot ellenőrizzen, így még véletlenül sem tehetnek kárt a készülékben, vagy a személyes adatainkban. A funkciónak köszönhetően nyolcadannyi esélyünk van arra, hogy valami ártalmas, fertőzött, vagy csupán nem megfelelő applikációt töltsünk a hivatalos Google Play Áruházból, más külsős forrásokhoz képest. Mivel azonban nincs legyőzhetetlen védelem, a jövőben továbbra is érdemes számítani olyan hírekre, ami kitiltott, és veszélyes alkalmazásokról szól.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid