A Tecno bemutatta a hajlítható és feltekerhető kijelzős Phantom Vision V koncepciómobilt

0

Azt lehetne vitatni, hogy a Tecno mennyire számít feltörekvő gyártónak, de ahhoz nem férhet kétség, hogy ambícióban, vagy legalábbis ötletekben nincs náluk hiány. Nemrég bemutattak egy olyan okostelefont, ami behúzható portré kamerával van felszerelve, most pedig a nagyérdemű elé tártak egy olyan koncepciót, amelynek főszereplője egy hajlítható és feltekerhető képernyővel bíró modell. Íme a Tecno Phantom Vision V!

Ha voltak zászlóshajó-gyilkosok, akkor ez a mobil némi túlzással a tabletek hóhérja lehet, mivel akár végleg feleslegessé teheti a létezésüket. A készülék alapesetben egy teljesen átlagos méretű okostelefon, kinyitva és széttekerve viszont egy közepes méretű táblagép nagyságát nyerheti el. Első blikkre ugyanúgy néz ki, mint egy átlagos hajlítható mobil, előlapján egy külső kijelzővel, a hátoldalán pedig három képrögzítő modullal, illetve egy plusz képernyővel a hátlapon is, ami az idő mutatását, értesítéseket, emlékeztetőket és más efféléket hivatott megjeleníteni.

Amikor a Tecno Phantom Vision V-t kinyitjuk, egy méretesebb képernyő tárul fel, akárcsak az olyan készülékek esetében, mint a Samsung Galaxy Z Fold 4 vagy a Xiaomi MIX Fold 2. A panel azonban az itt látható állapotból is tovább bővíthető, így miután legördült az extra kijelzőfelület, már 10,1 hüvelykes képátlóval fog rendelkezni.

A belső megjelenítő 11 funkcionális rétegből állna a gyártó szerint, ezek egyaránt hozzájárulnának a panel tartósságához, illetve rugalmasságához. A telefon külső borítása olyan minőségű titánból készülne, ami megüti a repülőgép-gyártás szigorú követelményeit, vagyis nem csak a képernyő, de maga az okostelefon is rendkívül tartós lehetne.

Az egésszel az a gond, hogy a Tecno Phantom Vision V egyelőre csak egy koncepció, még csak működőképes prototípust sem láttunk, így egyelőre nincs szó többről, mint arról, hogy egy gyártó mer nagyot álmodni, és talán jobb esetben a megvalósításhoz szükséges műszaki alapok is rendelkezésre állnak. Vagyis nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a mobilból egy nap kereskedelmi forgalomba kerülő termék lesz, pedig biztosan akadnának nem kevesen, akik érdeklődnének egy ilyen készülék iránt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid