Teljes egészében kiszivárgott a Samsung Galaxy Tab S7 és S7+ összes jellemzője

0

Alig fél évvel ezelőtt került piacra a Samsung Galaxy Tab S6 5G, de a gyártó máris újabb csapat felsőkategóriás táblagéppel készül, amelyeket nagy valószínűséggel augusztus 5-én a vállalat Unpacked rendezvényén fognak a nagyérdemű elé tárni.

A vadonatúj modellek, a Galaxy Tab S7 és S7+ neveket fogják viselni, de ez már nem újdonság, mint ahogyan az sem, hogy mindegyik modell nagyobb megjelenítőt kap a Samsung Galaxy Tab S6-nál, aminek 10,5 hüvelykes képernyője volt. Nem mellesleg ezek lesznek a Samsung első tabletei, amelyek magasabb képfrissítési rátával büszkélkedhetnek majd, egészen pontosan 120 Hz-essel.

Természetesen a Plus variáns lesz a két készülék közül a nagyobb, ékessége a 12,4 colos AMOLED képernyő, amin 2800 x 1752 pixel fog sorakozni, és amelynek takarásában megtalálható lesz a szerkezet ujjlenyomat-olvasója. Ehhez képest a Galaxy Tab S7 képernyője mindössze 11 hüvelykes lesz, és a gyártás során 2560 x 1600 felbontású LTPS LCD panel fognak felhasználni. Lesz valami, amiben azért utóbbi jobb lesz, mint az AMOLED változat, ez pedig a fényerő: 500 nitre lesz képes a Galaxy Tab S7, és “mindössze” 420 nitre a Galaxy Tab S7+, legalábbis állítólag. Ami az S Pen bevitelt illeti, a táblagépek mindegyike megkapja a 9 milliszekundumos késleltetést, ami a Galaxy Note 20 Ultra sajátja lesz. A gyors válaszidő állítólag lehetővé teszi, hogy amikor használjuk az érintőtollat, teljesen azt érezzük, mintha valódi papíron írnánk. A hátsó kamerákból kiinduló dekoratív csík lesz az S Pen tárolására szánt mágneses dokkoló.

Az újdonságok belsejében Snapdragon 865+ lapkakészlet végzi majd a számításokat, tehát elviekben ezek lesznek az első olyan tabletek, amelyekben a vadonatúj csúcskategóriás Qualcomm lapka teljesít szolgálatot. A lapkakészlet mellé villámgyors sebességű LPDDR5X RAM modulokat helyeznek, a legkisebb kiszerelés 6 GB lesz, amely mellé 128 GB háttértár jár majd. A tabletek 5G verziói esetében a maximális tárhelykapacitás 256 GB, és vélhetően operatív memóriából is többet kapnak. Ami közös mindegyikben, az a micro SD foglalat.

A kisebbik táblagép belsejében 7040 mAh kapacitású akkumulátor őrzi majd a működéshez szükséges feszültséget, míg a Galaxy Tab S7+ burkolata alatt 10 090 mAh kapacitású telepet fogunk találni. Mindkét gépezet akkumulátora támogatni fogja a 45 wattos gyorstöltést, amelyet USB-C csatlakozón keresztül vesznek fel, de ehhez ki kell majd nyitni a pénztárcát, mivel a tabletek mellett csupán 15 wattos töltő lesz a csomagban.

A Samsung Galaxy Tab S7 természetesen könnyebb lesz, mint a másik modell, mindössze 495 grammot fog nyomni, míg a Plus kiszerelés esetében 590 grammot mutat majd a kijelző, ha valaki mérlegre helyezi. A Samsung Galaxy Tab S7+ vékonyabb lesz a maga 5,7 mm-es keresztmetszetével, a másik modell 6,35 mm-es vastagságához viszonyítva.

Mindkét készülék háza fémből készül majd, az elérhető színárnyalatok között pedig szerepelni fog a bronz, az ezüst és a fekete is. A táblagépek hátoldalán duál kamerakészlet fog virítani, az egyik érzékelő 13 megapixeles lesz, széles látószögű, és mozgóképet 4K felbontásban rögzít 30 képkockával másodpercenként. A másik képrögzítő modul 5 megapixeles lesz, ez egy ultraszéles látószögű egység, amelyet tabletek esetében szokatlan, de abszolút üdvözölendő módon egy LED villanó segít kedvezőtlen fényviszonyok között. Az előlapi kamera felbontása 8 megapixel.

A dél-koreai gyártó céljai egyértelműek: azt szeretné, ha az újdonsági méltó kihívói lennének az olyan készülékeknek, mint az iPad Pro és a Microsoft Surface. Épp ezért a táblagépek mellé lesz egy opcionálisan választható billentyűzet, nagy méretű trackpaddel, ami támogatja majd a tabletek által futtatott DeX felület gesztusait. A megnövelt produktivitás érdekében az újdonságok előre telepített Samsung Notes alkalmazást, valamint a Microsoft OneNote és Outlook applikációk mély integrációját kapják majd. Ha valaki nem csak dolgozni akar ezekkel az eszközökkel, mi több, esze ágában sincs melóra használni őket, akkor sem fog rosszul járni, hiszen kiválóak lesznek multimédia fogyasztásra, többek között azért, mert összesen négy AKG által hangolt hangszóró kerül rájuk, és persze ne feledkezzünk el a Dolby Atmos támogatásról sem. A várható árról és a forgalmazás kezdetéről egyelőre még pletykaszinten sincs információnk. De valószínűleg az ingünk és a gatyánk is rájuk fog menni…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid