Teljesen átalakul a Google-alkalmazások dizájnja a Material Design 2.0 frissítéssel

0

A fejlesztés szinte mindenkit érint, mivel megújul majd többek között a Google által fejlesztett Fotók, Gmail és Drive alkalmazás is.

A Google által megálmodott Material Design 2.0 elterjedése szép lassan halad, és belopódzik mindennapjainkba az ismertebb alkalmazásokon keresztül. A Google Task, Google Maps, Google Asszisztens, és néhány másik program is megkapta már az új kinézetét, és rövidesen más alkalmazások is csatlakoznak majd ezekhez.

Az infó belsős, hiszen valaki “véletlenül” posztolt ki egy videót, amely a fent említett Google alkalmazások hosszútávú kinézetét szemlélteti. A videót a cég két munkatársa, Adam Grabowski és Nicolo Bianchino készítette azzal a céllal, hogy bemutassák az új dizájnt a belsős csapatnak. Ez amolyan szemléltetés, hogy milyen volt előtte, és milyen lesz utána a felület. (A videót azóta törölték, de vannak képeink.)

A Gmail, Drive, Fotók és Trips mellett a Google Maps asztali verziója is változásokon esik majd át. Búcsút inthetünk a színes felületeknek, melyek hagyományosabb fehér színre váltanak majd, és a már több helyen is megismert lebegő ikonokat kaphatjuk majd.

Az új felület egyébként nekünk nagyon tetszik, és véleményünk szerint jót tesz majd a programoknak az egységesítés, és a letisztult dizájn.

Azt azért meg kell említeni, hogy a képeken látható felületek a végleges verziókban eltérhetnek majd ezekől. Ennek ellenére remek rálátást kapunk arra, hogy hogyan is képzeli el a Google ezt. A felületek megjelenése valamikor az Android P bemutatása után várható, ám pontos időpont még nem ismert.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid