A teljesítmény visszafogásos balhé kihatással lehet a Samsung mobilok eladásaira

0

Korábban mi is beszámoltunk arról a botrányról, amely a Samsung okostelefonjai kapcsán robbant ki. A gyártó készülékein egy játék optimalizáló szolgáltatás a felhasználók tudta és akarata nélkül fojtotta le rengeteg alkalmazás teljesítményét, miközben a benchmark tesztek korlátozások nélkül futhattak. A kétes gyakorlatért ugyan bocsánatot kértek a vállalat vezetői, az optimalizáló szoftvert frissítették, ám ennek ellenére az eset kihatással lehet a Galaxy S22 modellek eladásaira a vállalat hazájában, Dél-Koreában (és persze más régiókban is).

Mint ahogyan a The Korea Times beszámolójából kiderült, a Samsunggal partneri kapcsolatban lévő helyi szolgáltatók kénytelenek voltak jelentősen megnövelni a Samsung Galaxy S22 modellek mellé járó támogatásokat, hogy az eladási számok ne csökkenjenek. A KT és az LG Uplus – helyi operátorok – jelenleg 370 dollárnak (~129.500 Ft) megfelelő kedvezményt kínálnak a Galaxy S22 mellé, míg a Galaxy S22+ esetében az összeg 410 dollár (~144.500 Ft). A Samsung Galaxy S22 Ultra, vagyis a legfullosabb csúcsmodell mellé pedig már a múlt hónap óta jár 410 dollárnyi készüléktámogatás (ezek a kedvezmények csak bizonyos előfizetési opciók mellé érhetők el). Amikor az okostelefonok debütáltak, ezeknek az összegeknek nagyjából a harmadával egyenlő támogatást biztosítottak a helyi szolgáltatók.

A kedvezmények mértékében történő változtatásokat a Samsung állítólag az operátorokkal közösen határozta meg. Bár a csökkenő keresletért a legtöbben a már említett optimalizációs (GOS) botrányt okolják, a Samsung egyik névtelen munkatársa másként látja a helyzetet:

“Létezik olyan vélemény, mely szerint a GOS-probléma kedvezőtlen hatással volt a Galaxy S22 modellek eladásaira, de az értékesítések volumenét tekintve nincs egyértelmű visszaesés. A készülékek iránt nem csak azok részéről van kereslet, akik játszanak, hanem azok a felhasználók is érdeklődnek a mobilok iránt, akik egyáltalán nem játszanak. A GOS körül voltak viták, de két csúcskategóriás okostelefon márka van az eladások élén, az egyik a Galaxy S sorozat, a másik pedig az Apple iPhone modellek, így aztán nem látjuk a Galaxy készülékek eladásainak egyértelmű visszaesését.”

Az Eugene Investment & Securities elemzője 4 billió korerai won működési nyereséget jósol a Samsung telefonos üzletágának az idei első negyedévre vonatkozólag, ami 1,3 billió won növekedést jelent 2021 utolsó három hónapjához viszonyítva. Ám az elemzők ennek ellenére nem veszik be a fenti magyarázatot, és úgy vélik, hogy a GOS-botrány súlyosan megsebezte a Samsung és a Galaxy márkák hitelességét.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid