Tesztelték a Google Pixel 6a-t

0

Nem mondhatnánk, hogy hiányt szenvedünk a Google középkategóriás okostelefonjával kapcsolatos pletykákban és értesülésekben, de ez nem is meglepő, hiszen a Pixel 6a valamikor a soron következő hónapokban fog megjelenni. A készülék nem csak külsőleg hasonlít majd a jelenlegi zászlóshajókra, vagyis a Pixel 6 és Pixel 6 Pro modellekre, hanem hardveresen is. 

A Google Pixel 6a járt egy kört a Geekbench alkalmazásban, valaki futtatta a benchmark appot a prototípusán. Megerősítést nyertek azok az előzetes értesülések, amelyek szerint az okostelefon belsejében ugyanaz a Google Tensor lapkakészlet végzi majd a számításokat, mint ami a Pixel 6 és a 6 Pro burkolata alatt van. A keresőóriás által fejlesztett chipset 6 GB RAM-mal párosult a tesztek során, miközben a mobil cseppet sem meglepő módon Android 12 operációs rendszert futtatott. Az eredmények a vártnak megfelelően alakultak, az okostelefon lapkája 1050 pontot ért el az egymagos, illetve 2833 pontot a többmagos mérések során. Ezek az pontszámok szinkronban vannak azokkal az értékekkel, amelyeket a Google Pixel 6 mobilok produkáltak.

A Tensor processzor alkalmazása tehát kvázi megerősítésre került, de a lapkakészleten kívül mire lehet számítani a Google Pixel 6a kapcsán? A hírek szerint a telefon 6,2 hüvelykes OLED képernyőt kaphat, amelynek részét képezi majd egy ujjlenyomat-olvasó is. Állítólag ugyanaz a dizájn marad, mint a Google Pixel 6 készülékek esetében, ám a formák egy valamivel kompaktabb kivitelben öltenek majd testet. Az eddigi értesülésekben 152,2 x 71,8 x 8,7 mm-es méretekről beszéltek a bennfentesek. Ami pedig a kamerákat illeti, egy 12,2 MP-es elsődleges modulról is szót ejtettek korábban, amelynek alapját a Sony IMX363 elnevezésű érzékelője szolgáltatná. A másik hátlapi modul egy 12 MP-es, szintén Sony gyártmányú, ultraszéles látószöggel bíró IMX355 modul lesz a pletykák szerint.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid