Tesztelték a Qualcomm Snapdragon 855-öt

0

A Qualcomm Snapdragon 855 lesz 2019 legmeghatározóbb lapkakészlete, amelyet elsősorban felsőkategóriás okostelefonok belsejébe szánnak majd. Az idei csúcskategóriás Snapdragon lapkát már letaszította trónjáról a Huawei által gyártott Kirin 980, de a kínaiak nem sokáig örülhetnek, hiszen az utód úton van. Ennek egyik bizonyítéka az, hogy nemrégiben letesztelték a GeekBench alkalmazás segítségével, az eredmények pedig magukért beszélnek.

Pontosan nem tudni milyen eszköz belsejében volt a processzor, amikor a tesztelés folyamata zajlott, azt viszont igen, hogy 6GB RAM-mal volt párosítva. Az ismeretlen készüléken Android 9.0 Pie futott a mérések ideje alatt. Az elért pontszámok alapján a lapkakészlet pedig egy igazi fenevad lesz.

Egymagos mérések során 3697 pontot sikerült szereznie, ami ugyan valamelyest kevesebb, mint az Apple A11 processzorának teljesítménye, viszont a többmagos mérések során a Snapdragon 855 álta a sarat. Utóbbi esetben 10469 pontot sikerült gyűjtenie, ami egészen elképesztő. Az Apple hamarosan bemutatja az idei iPhone készülékeket, amelyek burkolata alatt már az A12 fog dolgozni. Nem akarunk vészmadarak lenni de könnyen előfordulhat, hogy a még be sem jelentett Snapdragon 855 alulmarad a szeptember 12-én debütáló almás eszközök processzorával szemben. Az androidos mezőnyben viszont mindenképpen kiemelkedő lesz az új Qualcomm lapka.

Persze egy adott eszköz erejét, a szoftver sebességét egy benchmark teszt eredménye nem feltétlenül képes visszaadni, nagyon sokat számít többek között az optimalizáció is, amiben már messze nem annyira király az Apple, mint egykor volt. Szóval ne temessétek 2019 androidos csúcslapkáját, várjuk ki mi lesz a vége, addig is fél szemmel figyelni fogjuk a cupertinoi csapatot, mert ők is meglephetnek még bennünket néhány érdekességgel.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid