Tesztkörön járt a Sony Xperia XA3 (Plus)

0

Egy bizonyos Sony H4493 nevű készülék tűnt fel a GeekBench benchmark applikáció adatbázisában, ami nagy valószínűséggel a Sony Xperia XA3, vagy annak valamelyik változata lehet. A mobilban az elődhöz képest fejlettebb processzor dolgozik, de akad itt még más érdekesség is.

A telefon belsejében Qualcomm Snapdragon 660 lapkakészlet található, elsőként a Sony okostelefonok között. A lapka nem kevés előrelépést kellene, hogy jelentsen az Xperia XA2 Qualcomm Snapdragon 630 chipsetéhez képest. Sajnos a feltételes mód azért van, mert a pontszámok alapján nem látszik túl sok fejlődés, persze ez még csak egy prototípus, valószínűleg félkész szoftverrel. A mobilon amúgy Android 8.0 Oreo futott a tesztelés percei alatt.

A tesztelt készülékben 6 GB RAM található, ami csak a legdrágább Xperia XA2 Plus változat esetében járt a telefon mellé. Korábbi értesülések alapján úgy tudni, a megjelenítő 18:9 képernyőaránnyal, valamint 1080×2160 pixeles felbontással kerül majd a mobil előlapjára.

Aki esetleg nem emlékezne, azok kedvéért leírjuk, hogy a Snapdragon 630 nyolc darab Cortex-A53 magot használ, míg a 660-as négy Kryo 260 Gold, és szintén négy Silver magot fog dologra. Előbbiek Cortex-A73, utóbbiak Cortex-A53 alapokon nyugszanak. Az új chipset sebesebb grafikus gyorsítót és fejlettebb digitális jelfeldolgozót kapott, amelyek mindegyike jó szolgálatot fog tenni az új XA modell belsejében.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid