Több nagy gyártó is érdeklődik a MediaTek 10 magos processzora iránt

0

A MediaTek nemrég leplezte le a Helio X20-at, ami az első mobilokba szánt 10 magos processzor. Erre persze sokan csak legyintenek, hogy minek ennyi mag egy okostelefonba, de már több nagy gyártó is komolyan érdeklődik a tajvaniak megoldása iránt.

A Digitimes értesülései szerint a Sony, az LG, a HTC, a Lenovo, a Meizu, a ZTE, a Huawei és a Xiaomi is felhasználhatja majd a Helio X20-at, ami azt jelenti, hogy az alsó- és középkategória mellett a felsőkategóriás hardverek között is komoly piaci részesedést szerezhet a MediaTek.

helio-x20

A Helio X20 magjai három klasztert alkotnak, van négy 1.4 GHz-es Corex-A53-as, négy 2 GHz-es Cortex-A53-as és két 2.5 GHz-es Cortex-A72-es egység. Ehhez jön még egy Mali-T880-as GPU, és így összességében igen komoly teljesítményre számíthatunk, a fogyasztás pedig csökken a korábbi generációhoz képest.

Az új chipset első tesztpéldányait valamikor az év második felében kapják majd meg a mobilgyártók, ami azt jelenti, hogy 2016 elején jelenhetnek meg az első ezzel szerelt okostelefonok.

Digitimes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid