Töltő nélkül jöhetnek a Huawei P50 mobilok

0

Az elmúlt időszak egyik nagy telefonos trendje az volt, hogy töltő nélkül hozzák forgalomba a készülékeket, az Apple után a Samsung is meglépte ezt a Galaxy S21 modellekkel. Most úgy néz ki, hogy újabb nagy gyártó csatlakozik, de állítólag más okból.

A legfrissebb híresztelések szerint a Huawei nem fog töltőt adni a P50 mobilokhoz, azaz hasonló útra lépnek, mint az Apple vagy a Samsung. De míg az utóbbi vállalatok a környezetvédelemre fogják az adapter elhagyását, addig a Huawei állítólag kényszerből teszi majd ezt.

A töltőkben van egy speciális chip, amiből hiány van a piacon, emiatt egyre nehézkesebbé vált a gyártás. Ez más vállalatokat is érint, de a Huawei különösen nehéz helyzetben van, hiszen az amerikai tiltások következtében sok olyan beszállító van, akik nem üzletelhetnek velük.

Úgy néz ki tehát, hogy nem lesz töltő a Huawei P50, a P50 Pro és a P50 Pro+ dobozában, de valószínűleg messze nem ez a kínai gyártó legnagyobb problémája. Már a P50 széria debütálása is kérdéses, halasztani kellett, és a hírek szerint nyár előtt nem mutatják be az új készülékeket. Ha pedig meg is érkeznek Európába, akkor a Google-szolgáltatások hiánya mellett valószínűleg eltörpül majd az a probléma, hogy nincs töltő a dobozban.

Egyébként nem a P50 modellek lesznek az elsők, amiket töltő nélkül árusít a Huawei, nemrég érkezett egy másik hír, miszerint Kínában már most is van néhány típus, amiknél átálltak az új csomagolásra. Ezek a Mate X2, a Mate 40, a Nova 8 és a Nova 8 Pro telefonok, de a gyártó volt annyira korrekt, hogy csökkentette az árakat a töltő nélküli készülékek esetében 200 jüannal (~9.250 Ft), ennyibe kerül ugyanis a Huawei 66W-os gyorstöltője.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid