Lamborghini luxusmobil a felső tízezernek

0

Tudósítottunk már belépőszintű, valamint közép és felső kategóriás telefonokról, de arról vajmi keveset tudni, hogy milyen mobilokat használnak az igazán gazdagok. Persze luxusmobilok – különösen az okostelefonok – esetében szinte azonnal a Vertu márka jut az ember eszébe, ám az általuk gyártott készülékek többsége inkább csak külsőleg mondhatóak prémiumnak, az őket hajtó vas sokszor éppen csak átlagos. Nem így a Tonino Lamborghini 88 Tauri esetében, ami kívül-belül egy prémium okostelefon: szigorúan a leggazdagabbaknak. 

Tonino-Lamborghini-88-Tauri (1)

Ha önmagában csak a száraz hardveres adatokat nézzük, már akkor is egy elég decens mobil képe rajzolódik ki előttük. 5 hüvelykes Full HD kijelző, amelyet a Gorilla Glass 3-on kívül még egy olajtaszító réteg is borít. A luxuskészülék lelke egy Qualcomm Snapdragon 801-es processzor, melynek mind a négy magja 2.3 GHz-en duruzsol. A gördülékeny rendszerműködésért, illetve multitaskingért 3 GB RAM felel. az energiaéhség csillapításáért pedig egy 3400 mAh-s akkumulátor. A hátlapon ikervillanókkal megtámogatott 20 megapixeles kameramodul található, amelynek előlapi párja 8 megapixeles felbontásban készíthet bicskanyitogató selfie-ket a milliomosok életéről. :)

Tonino-Lamborghini-88-Tauri (2)

Amiért természetesen mi is cikkezünk a telefonról, az a rajta található operációs rendszer, ami valószínűleg egy teljesen módosítatlan, Android 4.4.4 KitKat. A készülék rendelkezik LTE modemmel, ráadásul dualSIM-es, és mindezek tetejébe még dual active is, azaz nem ugrik le a másik kártya a hálózatról, amikor az egyikkel beszélünk. Ez mondjuk nem olyan nagy luxus funkció: a lehetőség integrálva van a Snapdragon 801-es processzorban, de úgy fest, eddig egyetlen gyártó sem élt vele.

Tonino-Lamborghini-88-Tauri (3)

A tiszteletreméltó specifikációk mellett persze a készülék anyaghasználata az, ami miatt igazán a luxus kategóriába kerül: fém és bőr alkotja az eszköz burkolatát. A mobil cirka 6000 dollárba, azaz majdnem másfél millió forintba fog kerülni, viszont csak 1947 darab kerül belőle legyártásra. Az ok egyszerű: 1947-ben született Tonino Lamborghini, Ferucco Lamborghini fia, aki a híres cég tulajdonosa, amely a Tonino Lamborghini 88 Tauri gyártásáért is felelős, a számos luxusautó mellett.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid