Tovább tart a HTC mélyrepülése

0

Időről időre érkeznek a negatív hírek az egykoron meghatározó gyártó háza felől, és bár örömünkre szolgálna végre valami pozitívumot is írni velük kapcsolatban, sajnos egyelőre még nem tartunk ott.

A HTC pénzügyi adatai ezúttal is nagyon rosszul mutatnak. 2018 Q2-ben ugyanis 58%-os csökkenést sikerült produkálniuk, mivel a tavalyi 496 millió dollár helyett idén már csak 220.6 milliós bevételük keletkezett.

A kiadások után ez nagyjából 67.8 millió dolláros veszteséget jelent ebben az időszakban. Ez így már zsinórban a 10. negyedév volt, amikor veszteséggel zártak, ami nem túl biztató. Az biztos, hogy muszáj lesz valamit változtatniuk, és ezt ők is tudják. Nem véletlenül érkeztek olyan hírek, ami szerint már külsős partner gyárthatja majd a készülékeiket.

A fenti adatok taiwani dollárban értendőek

A HTC elnöke és alapítója, Wang Xuehong nemrég azt nyilatkozta, hogy a cég a jövőben főleg az AR/VR piacra összepontosít majd inkább. Így még az sem elképzelhetetlen, hogy idővel teljesen leállnak a telefonokkal, és kivonulnak erről a piacról.

Kár lenne értük, hiszen volt néhány remekül sikerült mobiljuk a múltban. Sajnos azonban be kell látnunk, hogy képtelenek voltak igazodni a piaci igényekhez, és mostanra már nem igazán meghatározói a piacnak. Rengeteg új márka nőtte ki magát, amelyekkel egyszerűen képtelenek felvenni a versenyt, így mindössze idő kérdése, hogy mikor dobják majd be a törülközőt. Persze azért mi titkon továbbra is reménykedünk, hogy nem így lesz.

Forrás: GSMarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid