Továbbra is készül a Huawei rendszere, a Mate 30 mobilokkal együtt érkezhet

0

Bár Donald Trump amerikai elnök nemrég bejelentette, hogy visszavonják a Huawei elleni szankciókat, a kínai gyártó nem fogja elvetni az új rendszerét, amin annyit dolgoztak az utóbbi időszakban, sőt, már javában folyik a tesztelés.

Már korábban is voltak olyan hírek, amelyek szerint a Huawei élesben teszteli a Hongmeng OS néven futó rendszert, most pedig a Huawei Central arról számolt be, hogy egy új készülékkel kapcsolatban keres tesztelőket a vállalat. Ez a Mate 30 lehet, sőt, az oldal forrása azt is tudni véli, hogy a Mate 30 szériával együtt tervezi bemutatni az új OS-t a Huawei.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor lesz a nagy esemény, de a Mate sorozat tagjai rendszerint októberben érkeznek, tehát néhány hónapot még egész biztosan várnunk kell.

A Huawei egyébként korábban többször is azt nyilatkozta, hogy kiállnak az Android mellett, és csak abban az esetben váltanak az új rendszerre, ha nem használhatják többet a Google-féle OS-t. Mivel a tiltást valószínűleg tényleg feloldja az USA, ezért minden bizonnyal továbbra is az Android marad a fő irány, ám teljesen érthető az is, hogy nem hagynak fel hirtelen a saját rendszerük fejlesztésével.

A Mate 30 mobilok hozzánk szinte biztosan Androiddal érkeznek, és más Huawei telefonok is a közeljövőben, a Hongmeng OS pedig első körben valószínűleg csak Kínában lesz elérhető, ahol egyébként sem igazán használja senki a Google szolgáltatásait. Később azonban lehetséges, hogy a nemzetközi piacokon, többek között Európában is kiadják az új rendszert, de hogy pontosan milyen formában, azt még nem tudni.

További érdekesség, hogy a Huawei alapítója és vezetője, Ren Zhengfei nemrég azt mondta egy interjúban, hogy a Hongmeng OS valószínűleg gyorsabb lesz az Androidnál, és nem csak okostelefonokon fut majd, hanem számos más eszközön is.

Forrás: HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid