Egy rakat új Android funkciót jelentett be a Google

0

Ünnepi hangulat lett úrrá a Google csapatán, ami most egy rakás új Android funkciót jelentett be. Ezek egy része hamarosan megjelenik, illetve néhányuk már most is elérhető.

A családokat igyekszik összehozni a Family Bell funkció, ami a fontos pillanatokra emlékeztet. A felhasználók értesítéseket fognak kapni telefonon, intelligens kijelzőn vagy otthoni hangszórón keresztül, nehogy lemaradjanak valamiről. A funkció olyan dolgokra emlékeztethet bennünket, mint mondjuk egy családi moziest, vagy valamilyen elvégzendő otthoni munka.

Widgetekkel láttak el három Google-alkalmazást, így mostantól a Google Könyvek segítségével hozzáférést nyerhetünk a teljes könyvtárhoz, vagy figyelni tudjuk, hogy éppen hol tartunk egy hangoskönyvben. A YouTube Music esetében láthatjuk a legutóbb hallgatott dalokat, illetve vezérelni tudjuk a zenelejátszást. A Google Fotók is kapott egy widgetet, ami a People&Pets nevet kapta, ennek segítségével egy számunkra kedves arccal díszíthetjük a kezdőképernyőt.

Ez utóbbi már a jövő héten elérhetővé válik, sajnos a többi esetében nem tudni, hogy mikor élesítik őket. A Google Fotók gazdagodik egy további funkcióval: a Memories vagy “Emlékek” is megjelenik az alkalmazáson belül. Ez az ünnepekről, vagy a fontosabb mérföldkövekről – születésnapok és hasonlók – készült fotók és videók válogatását tartalmazza. Ezeket át lehet nevezni, személyre szabni, de akár el is távolíthatjuk őket.

A felhasználók biztonságát igyekszik növelni az alkalmazásengedélyek automatikus visszaállítása, amely a régóta nem használt applikációk hozzáférését vonja meg a készüléken lévő adatokhoz, illetve meggátolja, hogy műveleteket hajtsanak végre. Ha megnyitod az alkalmazást, akkor az engedélyek újra bekapcsolnak. Az új funkció egészen az Android 6.0-s rendszerekig visszamenőleg elérhető lesz, mégpedig a Google Play Szolgáltatásokon keresztül.

A Gboard billentyűzet új emojikkal bővül, ezeket a virtuális klaviatúra béta felhasználói már ki is próbálhatják, de az elkövetkezendő hetekben a “normál” alkalmazásba is bekerülnek. Az egyik újdonság például az ajándékdoboz emoji, ami pont aktuális így az ünnepek közeledtével.

Érdekes újítás a digitális autókulcs funkció, ami egyike azon most bejelentett újdonságoknak, amelyeket már használni is lehet. Az újítás elérhető Pixel 6 és Pixel 6 Pro modellek mellett a Samsung Galaxy S21 készülékeken is, a kiválasztott régiókban. Az új funkció jelenleg csupán néhány kompatibilis BMW autóval működik, de nem lehetetlen, hogy később más gyártók járműveire is kiterjesztik a támogatást.

Az utolsó most bejelentett funkció az, hogy az Android Auto-t be tudjuk állítani, hogy automatikusan elinduljon, amikor Android rendszert futtató készülékünket egy kompatibilis autóhoz csatlakoztatjuk. Menet közben pedig hozzáférést nyerhetünk az intelligens válaszok nevű opcióhoz, amelynek segítségével könnyebben válaszolhatunk egy szöveges üzenetre a Google Asszisztens révén. Egy másik plusz a hangalapú keresés lesz, amelynek köszönhetően gyorsabban – és nyilván kevésbé balesetveszélyesen – tudunk majd a médiaalkalmazásokban zenéket választani. A Google ígérete szerint a két új autós funkció is hamarosan bevezetésre kerül, habár pontos dátumot egyelőre nem adtak meg.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid