Újabb 90 nap haladékot kap a Huawei (frissítve)

0

A Huawei kálváriája az USA-val még májusban kezdődött, amikor az ország kereskedelmi hivatala tulajdonképpen tiltólistára tette a kínai vállalatot. Pár nappal később adtak egy 90 napos haladékot, ami most járt le. De vajon mi lesz ezután?

A haladék augusztus 19-én lejárt, és nem oldották még fel a szankciókat hivatalosan, tehát elvileg már él a korlátozás. A Reuters azonban több forrásból is úgy tudja, hogy az USA kereskedelmi hivatala újabb 90 napos haladékot fog adni, hogy egyszerűbb legyen az átmenet.

  • Frissítés: meg is kapta hivatalosan az újabb 90 nap haladékot a Huawei.

Donald Trump egyébként azt nyilatkozta, hogy nem akar kereskedni a Huawei-jel, mert a kínai vállalat komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent:

“At this moment it looks much more like we’re not going to do business… I don’t want to do business at all because it is a national security threat and I really believe that the media has covered it a little bit differently than that.”

Továbbra is kérdéses tehát a Huawei helyzete, de úgy néz ki, hogy rövid távon (a következő 3 hónapban) még viszonylag zavartalanul tevékenykedhet a vállalat. Utána viszont lehetséges, hogy le kell mondaniuk egy rakat amerikai fejlesztésről, technológiáról.

A Huawei mondjuk készül is erre, folyamatosan fejlesztik a saját megoldásaikat, a Hongmeng OS be is mutatkozott nemrég, és hamarosan már okostelefonon is megjelenhet az új rendszer.

Frissítés: íme a Huawei Technologies hivatalos állásfoglalása az Amerikai Egyesült Államok hétfői döntéséről.

„A Huawei ellenzi az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntését, melynek következtében további 46 Huawei-leányvállalatot helyezett az úgynevezett Entity List-re. Nyilvánvaló, hogy a döntés mögött politikai motivációk állnak, melyek nincsenek összefüggésben a nemzetbiztonsággal. Az intézkedés sérti a szabadpiaci verseny alapelveit, és nem szolgálja egyik fél – beleértve az Egyesült Államok vállalatainak érdekeit – sem. A Huawei üzleti tevékenységének elnyomását célzó törekvések nem fogják technológiai vezető szerephez juttatni az Egyesült Államokat. A vállalat ezúton felszólítja az Egyesült Államok kormányát, hogy hagyjon fel a hónapok óta tartó igazságtalan eljárással, és távolítsa el a Huawei-t az Entity List-ről.

A Temporary General License, vagyis a Huawei-re vonatkozó felfüggesztés meghosszabbítása nem változtat azon a tényen, hogy a vállalatot igazságtalan intézkedések sorozata éri. A tegnapi döntés nem lesz számottevő hatással a Huawei üzleti tevékenységére, a vállalat továbbra is arra összpontosít, hogy a lehető legjobb minőségű termékeket és szolgáltatásokat biztosítsa fogyasztói számára világszerte.”

Forrás: Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid