Újabb lépést tesz a Facebook az összeesküvés-elméletek terjedése ellen

0

Mostanában elég sok – egyáltalán nem alaptalan – vád éri a Facebokot, hogy könnyelműen bánik a felhasználók személyes adataival, ráadásul a közösségi oldal kiváló táptalaja annak, hogy a hülyeség terjedjen. Nagyon sokan osztanak meg úgy tartalmakat, cikkeket, hogy igazából el sem olvassák, mit továbbítanak az ismerőseik vagy a követőik felé. Ez ellen szeretne fellépni a Facebook egy új fejlesztéssel, amelyet már jelenleg is tesztelnek.

Az új funkció, ha bevezetik, javasolni fogja megosztás előtt a felhasználóknak, hogy amit szeretnének kiposztolni, mindenképpen olvassák el. Az új opciót a globális Facebook-felhasználók nagyjából 6 százalékával már tesztelik is, olyanokat vontak be, akik a közösségi oldal Androidra szánt applikációját használják. A Facebook azt reméli ettől az újítástól, hogy kevesebb megtévesztő tartalom kerül megosztásra, amelyeket sokszor csak a félrevezetően megfogalmazott, az indulatokra ható címek miatt osztanak tovább a felhasználók, miközben bele se pillantanak abba, hogy mi is áll az adott cikkben, videóban.

A Facebook a Twitteren jelentette be az új funkciót, illetve annak tesztjét, azt is megmutatva, hogy mindez miként fog kinézni a gyakorlatban. A felhasználók kapni fognak egy ilyen szöveget:

“Megosztani készülsz egy cikket anélkül, hogy megnyitnád. A cikkek elolvasás nélküli megosztása azt jelentheti, hogy kulcsfontosságú tényekről maradsz le.”

Ezután két opció közül lehet választani, az egyik a cikk megnyitása, a másik pedig annak megosztása megnyitás nélkül.

A Facebook senkit nem tud kényszeríteni, hogy valóban elolvassa a tartalmakat megosztás előtt, így aztán egy csöppet kérdéses, hogy ez az újítás miként lesz képes hátráltatni az összeesküvés-elméletek, a hülyeségek terjedését, ugyanakkor egy hasonló Twitter-fejlesztés eddig egészen pozitív eredményeket mutatott.

A Twitter tavaly nyáron vezetett be egy ilyen újítást, amit aztán szeptemberben még szélesebb körben is tesztelni kezdett. A próbák során kiderült, hogy a felhasználók 40 százalékkal gyakrabban nyitották meg a cikkeket, mielőtt közzétették volna azokat. Ha a funkció sikeresnek bizonyul, idővel kiterjeszthetik az összes Twitter és Facebook felhasználóra.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid