Ultimea Nova S70 soundbar teszt – Költséghatékony moziélmény

0

Az Ultimea Nova S70 egy kedvező árú soundbar és mélynyomó kombináció, amely támogatja a 4K Dolby Vision és HDR veszteségmentes jelátvitel. A 3.1.2 csatornás valódi Dolby Atmos hangzást és 390 W csúcsteljesítményt kínáló hangrendszert a gyártó azoknak ajánlja, akik kevés pénzből szeretnék fokozni a tévé- és filmnézési élményüket.

 • Az Ultimea Nova S70 soundbar megvásárlásához 177,40 dollárra lesz szükségünk, ami 62 ezer forint.
 • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A soundbarok népszerű választássá váltak azok számára, akik egy teljes házimozi rendszer bonyolultsága és helyigénye nélkül szeretnék javítani otthoni hangzásvilágukat. Ezeket a karcsú eszközöket úgy tervezték, hogy a tévé alá vagy elé helyezhetők legyenek, és jobb hangminőséget biztosítsanak a filmektől és tévéműsoroktól kezdve a zenén át a játékokig.

Új tesztalanyunk, az Ultimea Nova S70 soundbar számos funkcióval, például Bluetooth-csatlakozással, Dolby Atmos-támogatással és több bemeneti lehetőséggel kényelmes és sokoldalú megoldást kínál azok számára, akik minimalista, mégis hatékony módon szeretnék javítani otthoni hangélményüket.

A soundbar vagy más néven hangprojektor stílusos fehér dobozban érkezett. Az első benyomásunk az Ultimea Nova S70 soundbarról pozitív. A mosoly azért suhant át az arcunkon, mert a gyártó azt ígéri, hogy minden eladott termék után tesz valamit a világ erdeiért. A soundbar biztonságosan van csomagolva, de sajnos megújuló nyersanyagok helyett polisztirolt és műanyag zacskót használtak a csomagoláshoz. Kicsomagoláskor azonnal feltűnik, hogy számszerűen két soundbar van a csomagban a mélynyomó mellett. A két különálló részt először a vásárlónak kell összeillesztenie, majd ezt követően a mellékelt 6 pólusú kábellel összekötni. A dobozban ezeken felül a következő kiegészítőket találjuk a hangélmény felé vezető úton:

 • 1,5 m-es HDMI-kábel
 • 2x HDMI F-szög adapter
 • Toslink (optikai) kábel
 • 1,5 m-es sztereó 3,5 mm-es RCA audiokábel
 • 6 tűs kábel a soundbar csatlakoztatásához (0,14 m)
 • hálózati adapter
 • fali rögzítő készlet (tiplik, csavarok, konzol)
 • infrás távirányító (elemek nélkül)
 • használati útmutató, jótállási jegy

A Nova S70 egy rendkívül kompakt egység, aminek kiemelkedő tulajdonsága a hihetetlen karcsúsága, mindössze 800x38x90 milliméter, amihez 1,52 kg-os súly társul. A burkolat alumínium, beleértve az elől lévő rácsot is, a két lezáró oldal pedig műanyag.

A jobb oldalon találhatók a vezérlőgombok, ez az oldalsó elrendezés nem túl felhasználóbarát. Ráadásul nincsenek megvilágítva, így vagy alaposan meg kell nézni, ha más forrásokat akarunk működtetni, vagy meg kell jegyezni a gombok sorrendjét. Jó, hogy van távirányító is.

Az előlapi hálón található beépített LED-kijelző olyan létfontosságú adatokat jelenít meg, mint az aktuális bemenet, a hangerő és az eszköz állapota. Pár másodperc után kialszik a kijelző, ha nem használjuk a fent említett beállítási lehetőségeket.

A soundbar minden bizonnyal abszolút szemet gyönyörködtető, nehéz elképzelni, hogy a technológia szerelmese ne mosolyogna, amikor először látja. Tetszetős a soundbar nagyon ,,letisztult” kialakítása is. A két 3D-s hangszóró mellett az átlós térhatású hangzáshoz csak egy ,,Ultimea” felirat van a jobb oldalon és egy ,,Dolby Atmos” felirat a bal oldalon.

A soundbar hátlapján számos bemeneti lehetőség található: AUX, optikai, HDMI (TV-Box, játékkonzol csatlakoztatására) HDMI eARC (TV, projektor csatlakozáshoz), USB-port (zenelejátszáshoz és a firmware-frissítésekhez), DC táp és SUB OUT a mélynyomóhoz.

A passzív mélynyomó (Subwoofer) is kellemesen kompakt, 270x115x270 milliméter, súlya pedig 2,81 kg. Nehéz leellenőrizni, hogy a burkolat teljes egészében műanyagból vagy farostlemezből (MDF) készült, de a költség- és a tömeg miatt itt biztosan nem használnak valódi fát. A gyártó a mélynyomó tetején megörökítette logóját, míg az előlapot a basszusreflexcső uralja. A jobb oldalon található a tényleges hangszóró, amelyet szövet borít. A csatlakozókábel kellően hosszú, 5 méteres és szilárdan csatlakozik a mélynyomóhoz.

A Nova S70 hat darab hangszórót tartalmaz a 3.1.2 csatornás beállításhoz és a 390 wattos RMS összteljesítményhez. Összesen három darab 1,2 x 3,8 hüvelykes meghajtó van elöl, azaz az elülső fémrács mögött elrejtve. A bal oldalon kettő, a jobb oldalon pedig csak egy található, a fennmaradó helyet a LED-kijelző használja. Az átlós térhatású hangzáshoz a hangprojektor felső részén is van két felfelé sugárzó 1,8 hüvelykes hangszóró. Ehhez az ötöshöz társul a mélynyomó egy 5,25 hüvelykes (13,3 cm) membránnal.

Az Ultimea Apollo S70 számos különféle módot kínál a TV-hez való csatlakoztatáshoz. A legjobb és legmodernebb a HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel). Ez lehetővé teszi az audiojelek teljes felbontású és teljes sávszélességű továbbítását a HDMI-kábelen keresztül. Az S70 támogatja a 4K Dolby Vision HDR Pass-through technológiát.

Ebben az árkategóriában nem általános a Dolby Atmos támogatás sem, itt az is van. A Dolby Atmos és a soundbar által felfelé kibocsátott hanghullámok, valamint az alacsony frekvenciákat felerősítő mélynyomóval együtt igazán jó térhangzást eredményez.

A különböző zenecuccoknál a legfontosabb természetesen a lejátszandó média ésszerű reprodukálása. Mi az Aquamen új részével kezdtük a tesztelést – ennél a streamingnél adott a Dolby Vision és a Dolby Atmos is -, HDMI eARC kapcsolattal és Film mód használatával. A rendszer egyébként három előre beállított EQ beállítással rendelkezik: DLOG (Párbeszéd), MUSC (Zene) és a már említett MOVI (Film).

A hangszórók közelsége miatt a sztereó hatás nem kifejezetten szembetűnő. Filmlejátszás közben a középtartomány hiányosságai nem annyira feltűnőek, különösen a beszédhangok jól hallhatók. Jól érezhető, hogy a gyártó mire összpontosította a figyelmét. A virtualizációs technológia egyértelműen érezhető, nagyon jól átjönnek a filmes hangeffektek, robbanások, lövések stb. A filmreprodukciót tekintve a soundbar lenyűgöző ebben az árkategóriában. Mindenesetre egyértelműen felülmúlja a legdrágább televíziók beépített hangszóróit is.

A három hangszínszabályzó mód mellett az Ultimea további hangtestreszabási lehetőségeket is kínál a felhasználónak. A Dolby Atmos módban három előre beállított mód közül választhatunk (AT-1, AT-0, AT-1), itt az AT-1 bőven jó, felesleges a többi. A távirányítón választható másik hangzásjavító opció az Ultimea által speciálisan kifejlesztett „BassMAX” technológia. A gyártó szerint ezt bekapcsolva a kis hely ellenére differenciált mélységeket reprodukál a technika. Ez tényleg egészen jól hallható, a basszus intenzitását öt fokozatban lehet állítani (BS-2, BS-1, BS 0, BS 1, BS 2).

A zene EQ beállítással nem igazán van elemében az S70, de azért jó lesz olyan bulikhoz, ahol az emberek túl elfoglaltak – részegek – ahhoz, hogy aggódjanak a hanghűség miatt. A hangminőség nagyjából rendben van, megüti a bulikon elvárt szintet, elsősorban fiatalos, sok mély hanggal operáló modern, elektronikus, hip-hop (,,tuc-tuc-bumm-bumm”) zenék, illetve basszusokban bővelkedő rockzenéhez lett illesztve a hangzásvilága. Nem zenehallgatásra van kitalálva, hiányzik belőle a hangszín, az audiofilek által vágyott feszesség és pontosság. A mélynyomó azonban valóban sokat ad a hangzáshoz, ami filmek nézése közben ki is jön.

Ha a TV-készülék nem rendelkezik HDMI ARC-vel, számos más módot is használhatunk, beleértve a hagyományos RCA és a digitális optikai bemeneteket. Ezen egyéb módszerek hátránya a gyengébb jelátvitel mellett az, hogy a hangerőszabályzó távirányítóját kell használni.

Vezetékek nélkül is működik a történet, a Bluetooth verziója modern, 5.3-as, az S70 párosítása zökkenőmentes és egyszerű, bemeneti késleltetés nem észlelhető. Mi projektorhoz kapcsoltuk vezeték nélkül, hozta a mozi-fílinget. Telefonról is hallgattunk zenét, itt is minden rendben volt.

A külső USB-meghajtókat mindaddig felismeri a rendszer, amíg a pendrive FAT32 formátumban van formázva. Az MP3, WAV, FLAC fájlok gond nélkül lejátszhatók. A fájlok egyszerűen a rendezési sorrendjüknek megfelelően kerülnek lejátszásra.

Összességében az Ultimea Nova S70 sokoldalú és költséghatékony audiomegoldás azok számára, akik otthoni szórakoztatási élményüket szeretnék fokozni. Elegáns, kompakt kialakítása lehetővé teszi a zökkenőmentes beilleszthetőséget különféle életterekbe, a csatlakozási lehetőségek széles választéka pedig növeli a kényelmet. Az Ultimea Nova S70 soundbarral verhetetlen áron varázsolhatunk ,,költséghatékony” moziélményt a nappaliba, akár Dolby Atmos támogatással.

Azonban azok számára, akik prémium hangélményt keresnek, különösen házimozi-beállításokhoz vagy igényes zenehallgatáshoz, ez a soundbar kétségtelenül elmarad attól a mélységtől, dinamikától és hangzásgazdagságtól, amelyet a magasabb kategóriájú rendszerek nyújtanak. Különösen akkor lesz gyenge a produktum, ha 40 négyzetméternél nagyobb helyiségben akarjuk használni az S70-et.

Az Ultimea Nova S70 soundbar megvásárlásához 177,40 dollárra lesz szükségünk, ami 62 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid