Vadonatúj lapkával debütált a filléres Realme C11

0

A kínai Oppo alatt tevékenykedő Realme újabb okostelefonnal rukkolt elő, ezúttal egy olcsó, de a jellemzői alapján egészen ütőképes készüléket, a Realme C11-et tette le az asztalra. És mégis miért érdekes ez a mobil? Többek között azért, mert egy vadonatúj, kifejezetten büdzsé “gamer” telefonokba szánt MediaTek lapkakészlet teljesít benne szolgálatot.

A készülék naprakész operációs rendszert kapott, Android 10-et futtat, amelyet a Realme saját fejlesztésű felhasználói felülete tesz igazán egyedivé. A mobil belsejében MediaTek Helio G35 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellett 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely található, hatalmas szerencsénkre utóbbi bármikor bővíthető.

A megjelenítő egy 6,5 colos HD+ konstrukció, amelynek felső részén egy csepp alakú notchban virít a telefon előlapi kamerája, ami egyébként 5 megapixeles.

A Realme C11 hátoldalán lévő képrögzítő egységek összesen ketten vannak, és talán így elsőre tékozlásnak tűnik, de egy nagyobb, négyzet alakú kiépítésben foglalnak helyet.

Az elsődleges érzékelő 13 megapixeles, a másik pedig egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Kapunk még egy LED villanót, és lényegében ennyi. Ujjlenyomat-olvasó nincs, viszont az előlapi kamera arcfelismerésre is használható.

A Realme C11 belsejében egy egészen nagy, 5000 mAh kapacitású telep található, ami micro USB porton keresztül veszi fel a töltést, és a gyártó szerint képes akár 40 napos készenléti időt is produkálni, de játék esetén is simán ki lehet hozni belőle 12 órát. A Realme C11 zöld és szürke színekben lesz kapható, nagyjából 100 dollárnak megfelelő összegért cserébe, mégpedig elsőként Malajziában, ahol július 7-én indul az értékesítés. Egyelőre nem volt szó nemzetközi forgalmazásról, de mivel időről időre a Realme mobilok meg szoktak jelenni globális forgalomban is, illetve Magyarországra is szállító webshopok kínálatában, nem lehetetlen, hogy hozzánk is el fog jutni valamikor.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid