Veszélyes a Note 7, a Samsung kénytelen lesz távolról lekapcsolni a készülékeket (frissítve)

1

Egyre szaporodnak a Galaxy Note 7-tel kapcsolatos problémás esetek, felgyulladt terepjáróról, kiégett hotelszobáról és személyi sérülésekről is lehetett már olvasni. Éppen ezért komolyabb intézkedéseket is bevethet a Samsung az eredeti tervekhez képest. (Frissítés: a Samsung cáfolta a lekapcsolásról szóló híreket)

Magyarországon szeptember 16-tól lehet cserélni a Note 7 készülékeket egy új, nem veszélyes modellre. Ezt közvetlenül a Samsungnál, vagy a vásárlás helyén lehet intézni. Fontos azonban, hogy addig is minden Note 7 tulajdonos hagyja abba a készülék használatát, kapcsolja ki, és még véletlenül se tegye töltőre.

note-7-jeep

Mivel biztosan lesznek olyanok, akik nem értesültek a veszélyről, vagy csak nem foglalkoznak a dologgal, az is felmerült, hogy a Samsung szeptember 30-án távolról deaktiválja azokat a készülékeket, amelyeket nem vittek vissza, így elkerülhetőek lesznek a további balesetek.

A lekapcsolásról egy Reddit felhasználó számolt be, aki állítása szerint egy Samsung képviselővel folytatott telefonbeszélgetés során kapta az információkat.

Frissítés: a Samsung cáfolta a hírt, nem fogják lekapcsolni a mobilokat.

A cserével kapcsolatos, Magyarországra vonatkozó infókat itt találod.

forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid