Videón látható a Nubia két kijelzős mobilja

0

Érdekes videó járta be a netet, amin állítólag a duál kijelzővel érkező Nubia Z18s látható. Hogy ez mennyire hasznos, arról azért hosszasan lehetne vitázni, de úgysem tömegcikknek szánják.

A két kijelzős mobilok elsőre mindig izgalmasnak és egyedinek tűnnek, és a mai napig kuriózumnak számítanak a piacon. Nem véletlenül, hiszen valószínűleg gyenge lenne rájuk a kereslet, inkább csak olyan technikai erőfitogtatásnak jók.

Volt persze pár érdekesebb próbálkozás, mint pl. a YotaPhone, amely egy másodlagos e-ink kijelzőt kapott, vagy a Meizu Pro 7. Most a Nubia Z18 egyik változatát kapták lencsevégre, amely eredetileg egy kijelzővel rendelkezik, ráadásul notch-ot is kapot. A videón szereplő Z18s azonban teljesen máshogy fest.

Eredetileg 91.8% os kijelző/előlap aránnyal rendelkezik a Z18, ám itt eltűnt a notch, így ez a szám még feljebb csúszna jelen esetben, olyan 93-95%-ra saccolnánk. Megfordítva egy kisebb, másodlagos kijelzőt is láthatunk, ami elsőre teljes értékűnek tűnik. Persze a videó eredetiségét is kétségbe lehetne vonni, hiszen talán már túl vékonyak a kávák elöl, és az eddigi Z18s képeken 2 LED villanót láthattunk hátul.

Ettől függetlenül a másodlagos kijelző elég feleslegesnek tűnik, gyakorlati hasznát nem igazán látjuk, és nem véletlenül dolgoznak inkább hajlítható mobilokon a gyártók. Maximum azért lenne értelme, mert így esetleg el lehetne hagyni a szelfikamerát, ám erre a célra ott vannak a periszkópos megoldások is. Arról nem is beszélve, hogy egy második kijelző csak drágítaná a mobilt, ráadásul sérülékenyebbé is tenné.

Forrás: GSMarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid