Wear OS rendszerrel és hosszú üzemidővel érkezett a OnePlus Watch 2 okosóra

0

Amikor az eredeti OnePlus Watch okosóra három évvel ezelőtt megjelent, akkor egy zárt, egyedi fejlesztésű rendszert futtatott. A gyártó úgy határozott, hogy eljött az ideje az új modellnek, amely Google Wear OS operációs rendszerrel érkezik, tehát lehetővé teszi alkalmazások telepítését, külső borítása rozsdamentes acélból öntött, illetve olyan kettős kialakítást kapott, amely egyszerre teszi lehetővé okos funkciók használatát és az energiatakarékos működést.

A készülék az úgynevezett Dual Engine Architecture kialakításon alapul, ami azt jelenti, hogy a belsejében két lapkakészlet található, amelyeken két különböző operációs rendszer fut. Az egyik a Snapdragon W5, ezen fut a Google Wear OS, ami teljes hozzáférést biztosít az alkalmazásbolthoz. A másik pedig a BES2700, amely egy úgynevezett RTOS rendszert futtat. Ez akkor lép életbe, illetve kap szerepet, amikor az alacsony energiafogyasztás a cél, Ilyenkor nyilván csak alapvető dolgokat tudunk az órával csinálni.

Amikor be van kapcsolva az úgynevezett Smart Mode, minden további nélkül használhatjuk a Google Térképet, az Asszisztens, a Walletet, a Naptárt, a Gmailt, meg az összes többi applikációt, amelyek nélkül ma már gyakorlatilag élni sem tudunk. Van 20 beépített számlap, amelyek mellé még további 80-at tudunk letölteni. Ebben az üzemmódban az 500 mAh-s akkumulátor nagyjából 100 órát tud működni, illetve legfeljebb 48-at, ha keményen nyúzzuk a készüléket.

A Power Saver Mode viszont az RTOS rendszert helyezi előtérbe, és ez még mindig egy rakat funkciót lehetővé tesz, vagyis megmarad az alvásmonitorozás, a pulzusmerés, használhatjuk a sport üzemmódokat, és még hívásokat is fogadhatunk. Ha a Power Saver Mode-ot életbe léptetjük, az okosóra akár 12 napig is működhet egyetlen feltöltéssel.

Amikor aztán a végére érünk az akkumulátor tartalékainak, 7,5 watt-os VOOC gyorstöltést használhatunk az elvesztett energiák pótlására. Egy teljes töltés elvileg mindössze 60 percet igényel, de ha nagyon sietünk, mindössze 10 perc alatt egy egész napra elegendő kakaót tolhatunk az órába, úgy, hogy Smart Mode-ban használjuk a készüléket.

A OnePlus Watch 2 okosóra rozsdamentes acélból öntött tokot kapott, amely 47 x 46,6 x12,1 mm-es dimenziókkal rendelkezik. A készülék önmagában 49 grammot nyom, a szilikon pánttal pedig 80-at. Az okosóra kerek kialakítású 2,5D-s zafírüveg bevonattal ellátott, 1,43 hüvelykes AMOLED megjelenítővel bír, amelyen 466 x 466 pixel sorakozik, a képfrissítési ráta pedig 60 Hz-es. Az úgynevezett High Brightness mód lehetővé teszi, hogy a panel 1000 niten tündököljön, ami remek kültéri láthatóságot biztosít.

A már említett rozsdamentes borítás 5ATM minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek, vagyis a készülék alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük úszni, vízisportokat űzni. A készülék kiérdemelte a MIL-STD-810H minősítést is, vagyis remekül bírja a fizikai sokkot, illetve úgy általában véve a durva, zord körülményeket.

Az okosórát felszerelték duál frekvenciás GPS modullal, amely támogatja az összes nagyobb műholdas rendszert, beleértve a Beidou, a Galileo, a GLONASS és a QZSS szatelliteket is. A beépített szenzorok sorában megtaláljuk az iránytűt, a gyorsulásmérőt, a giroszkópot, a barométert, illetve egy fényérzékelő egységet is, amely a kijelző fényerejét szabályozhatja. Természetesen optikai pulzoximéter is van a tarsolyban.

A készülék rendkívül fejlett alvásmonitorozás biztosít, amely követi az alvási fázisokat, értékeli az alvás minőségét, figyeli a légzésszámot és az oxigénszintet, illetve a horkolás kockázatát is fel tudja mérni. A szenzor képes követni a pulzusszám változékonyságát, amely lehetővé teszi, hogy a stressz-szinteket is megkülönböztesse, illetve tudassa a felhasználóval.

A OnePlus Watch 2 leginkább a futás üzemmódban képes kihasználni a GPS modul által biztosított helymeghatározást és a többi érzékelőt, olyan mérőszámokkal tájékoztatva a készülék tulajdonosát, mint a függőleges magasság, a maximális oxigénfogyasztás és a lépéshossz. A hangzatos ígéret szerint így nem csak a fejlődésünket tudjuk majd követni az óra használata közben, hanem a készülék a mi saját egyéni edzőnkké válhat.

Az okosóra által futtatott Google Wear OS 4 rendszer szempontjából lehet érdekes, hogy a belsejében 2 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely áll rendelkezésre, amelyet offline térképek, illetve zenék tárolására is használhatunk.

A készülék már előrendelhető, a nyílt értékesítés pedig március 4-én veszi kezdetét. Európában 30 eurós kedvezménnyel rendelhetjük elő az okosórát, és még egy ajándék OnePlus Buds 3 vezeték nélküli fülhallgatót is kapunk mellé. Miután az előrendelési fázis véget ért, ezt a 30 eurós kedvezményt továbbra is megkaphatjuk, és füles is jár egészen március végéig, de akkor már egy Nord Buds 2-t csomagolnak majd a rendelésünk mellé. Az okosóra az EU-ban 330 eurós, vagyis 128 ezer forintos áron lesz a későbbiekben kapható.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid