Xiaomi Bluetooth sport fülhallgató teszt

0

A Xiaomi Bluetooth-os fülhallgatóját teszteltük, ami igazából egy headset és fitnesz termék is egyben, így mondhatni igazi multifunkciós kütyüt kapunk.

A Xiaomi Bluetooth vezeték nélküli füles egy egyszerű dobozban érkezik, nincs is sok tartozék hozzá, mindössze egy nagyon rövid töltőkábel, és a szokásos gumiharangok, amiből mindenki kiválasztja az ő füléhez leginkább illőt.

Maga a termék az árához képest korrekt dizájnt kapott. A fülhallgató rész mögött egy fémház van, amelyben az akkumulátor és az elektronika található. Emögött van egy kis pántrész, mely a fülünk mögé fog kerülni használat közben, így biztosítva, hogy mozgás közben se essen ki a fülünkből. Ez egyébként nagyon jól vizsgázott, alkalmas a termék sportoláshoz, legyen szó futásról, fitneszről és egyéb gyors a mozdulatokat igénylő sportokról.

A két fülbe való dugót kábel köti össze, melyen található egy kis vezérlő, amin a bekapcsoló gomb, és a mikrofon helyezkedik el.

Ezen kívül van egy “+” és egy “-” gomb is még a jobb oldali fülhallgató házán, mellyel a hangerőt állíthatjuk, emellett pedig hosszan nyomva a zenéket léptethetjük előre és hátra. Ezen a házon található még egy apró LED is, ami jól jön pl. a párosításnál is, illetve egy kis gumiretesz takarja az USB aljzatot, amelyen keresztül tölthetjük a headsetet.

A termék IPX4-es védettséget kapott, így az izzadtságnak és az esőnek is ellenáll, ezért nem kell lemondanunk róla rosszabb időjárás esetén sem. Hangátvitelhez a BT 4.1-et használja, és szerencsére ismeri a komolyabb szabványokat is, mint az AptX, ám tekintve a funkcióját és az árát, nem az igazán minőségi zenehallgatásra tervezték. Hatótávolságra 10 métert adott meg a gyártó, ami teljesen reálisnak tűnik.

A súlya mindössze 18 gramm, így nem igazán fogjuk érezni, miután elhelyeztük a fülünkben, bár azt azért meg kell említeni, hogy ez trükkös, és az elején lehet bénázni fogunk vele. Ám egy idő után már kialakul a rutin és könnyű lesz a fülünkbe helyezni, majd beigazítani a pántot a fülünk mögé.

Mindössze 100 mAh-s akkumulátor került bele, ám ezzel kifejezetten jól gazdálkodik a füles. Zenehallgatásból 6-7 órára kell számítani, ám ez hangerőfüggő is, készenléti időre pedig 280 órát adtak meg. A töltés sima microUSB kábellel kivitelezhető, és nagyjából 1 órát vesz igénybe.

És akkor jöjjön a hangminőség, amivel kapcsolatban kissé vegyes érzéseink vannak. Azt már az elején leszögezzük, hogy nem szól rosszul a kis füles, de aki audiofil élményre vágyik, az más irányba nézelődjön. Általában olcsóbb füleseknél a gyártók úgymond V alakú hangot erőltetnek, melynek lényege, hogy a magas és mély hangokat kiemelik kicsit, így a középhangok háttérbe szorulnak, és nagyon “látványos” hangot kapunk. A gond ezzel, hogy egyrészt ez nem “valóságos”, másrészt pedig baromi fárasztó tud lenni. Amennyiben az ember ilyet hallgat 1-2 órán keresztül, már zsong a feje, és csöndre vágyik.

Tesztalanyunk azonban nem ezt az irányt követi. A Xiaomi lineárisra kalibrálta a kis füles, ami azt jelenti, hogy nem emeli ki semelyik részt. Emiatt elsőre kissé lagymatagnak tűnhetnek a zenék, ám egy kis megszokás után rájövünk, hogy ez így van jól. Nem látványos a hang, ám cserébe több óra hallgatás után sem kell fejfájástól tartani. Azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy a mélyet egy kicsit kevésnek éreztük. Aki nagyon mélyorientált zenéket hallgat, annak nem tudjuk nyugodt szívvel ajánlani. Összességében azonban könnyed és élvezhető produkciót kapunk tőle, ami nagyon fontos lehet azoknak, akik tényleg több órán át tervezik használni egy huzamban.

A headset funkciót használva nem találunk semmi negatívumot. Tisztán halljuk a beszélgetőpartnert, és a hívott fél is tisztán érti majd minden szavunkat, hiszen kapunk zajcsökkentést is.

Összességében elmondható, hogy a Xiaomi Bluetooh sport fülhallgatója jól sikerült, és aki mozgáshoz keres egy korrekt fülest, az nem fog csalódni benne. Szerencsére az ára is nagyon baráti, általában 6-7000 Ft közötti áron szerezhető be. Ha szeretnél egy ilyen fülest, akkor ezen a linken tudod megrendelni.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid