Xiaomi JIMMY H8 Pro teszt – Izmos vezeték nélküli porszívó néhány újítással!

0

Megérkezett hozzánk a JIMMY H8 Pro, ami a gyártó egyik legújabb vezeték nélküli porszívója, csak pár hete jelent meg. A korábbi JV85-ös modellekhez képest ezt már nem fali konzolról kell tölteni, ami nagy előny, de más újítása is van.

 

Mivel az új JIMMY H8 Pro sokban hasonlít a korábban nálunk járt JV85 és JV85 Pro modellekhez, ezért nem fogunk minden egyes apró részletbe belemenni, igyekszünk azokra a dolgokra helyezni a hangsúlyt a tesztben, amikben eltér a H8 Pro más típusoktól.

A JIMMY H8 Pro főbb jellemzői, újításai a következők:

 • Kiemelkedő szívóerő (25.000 Pa, 160AW)
 • Akár 70 perces üzemidő
 • Intelligens LED kijelző
 • 0,5 literes átlátszó portartály, könnyen üríthető
 • Automata szívóerő állítási lehetőség
 • Cserélhető akkumulátor
 • Külön is tölthető aksi (nem kell hozzá fali konzol)
 • Álló tároló, nem kell fali konzolt felszerelni
 • 1,49 kg-os tömeg

Doboz, tartozékok

A porszívó egy viszonylag kis méretű, egyszerű, fehér dobozban érkezett, amelyben az alkatrészek jól elszeparálva, külön fóliával védve kerültek elhelyezésre.

A H8 Pro dobozának tartalma a következő:

 • Jimmy H8 Pro porszívó
 • akkumulátor (cserélhető)
 • egyenes hosszabbító cső
 • flexibilis hosszabbító cső
 • rövid könyök (állítható szög)
 • elektromos szőnyeg- és padlótisztító fej forgó kefével
 • kisebb elektromos fej ágyakhoz, kanapékhoz, szintén forgó kefével (atkák ellen is jó)
 • egyszerű hosszúkás kefés fej (résporszívó)
 • egyszerű széles kefés fej
 • álló porszívótartó
 • EU szabványos adapter
 • különálló akkumulátor töltő
 • használati útmutató

Külső, kialakítás

A JIMMY H8 Pro dizájnja és kialakítása sokban hasonlít a JV85 Pro-ra, de egy kicsit kompaktabb, ami egyáltalán nem baj. A porszívó tömege aksival mindössze 1,49 kg, ami könnyen kezelgetővé és használhatóvá teszi. A ház természetesen műanyag, a minőségével nincs probléma, elég tartósnak tűnik.

Fent találjuk a fület, aminek a fogása kényelmes, és van rajta két gomb, az egyikkel ki- és bekapcsolni lehet a szerkezetet, a másikkal pedig a fokozatok között váltani. Került még egy kijelző is a masinára, ami százalékosan mutatja a pontos töltöttséget, a töltés állapotát, valamint azt, hogy épp melyik erősségi módban használjuk a porszívót. Továbbá jelez, ha tisztítani kell a szűrőt, illetve ha valamilyen hiba merülne fel a működésben.

Az akkumulátor hátra került, ami javítja a súlyelosztást, és a telep szerencsére bármikor eltávolítható, cserélhető, sőt, teljesen külön is tölthető, ami nagy előny a JV85-ös modellekkel szemben.

Alul a nagyobb hengeres részben találjuk az átlátszó, fél literes portartályt, ami bármikor könnyen üríthető. Porzsák természetesen nem kell a porszívóba. Ugyanitt van a HEPA filtert is tartalmazó szűrő rendszer, ami egyszerűen kivehető és tisztítható. Baromi jó és logikus, ahogy a masina szétszedhetőségét megoldották, nem fog semmiféle kosz bent ragadni.

A levegő és a kosz beszívása elöl történik, ide tudjuk csatlakoztatni a különböző fejeket és/vagy hosszabbító csöveket, ez teszi egy igazán sokoldalú porszívóvá JIMMY H8 Pro-t.

Ami még érdekes újítás, az a feli konzol lecserélése, helyette egy talpat kapunk tároló gyanánt, ami annyival praktikusabb, hogy nem kell rögzíteni a falra, és bármikor könnyedén változtatható a helyzete. Sokkal jobb megoldás ez, mint a falra szerelhető konzol. (A képen talán nem látszik annyira, de nincs a falnak támasztva a porszívó, csak a talp tartja, méghozzá stabilan.)

Használat, tapasztalatok

A Xiaomi JIMMY H8 Pro teljesítménye kiemelkedő, 25.000 Pa szívóerőre képes, vagyis ott van a legjobbak között a kategóriájában. Négy fokozatban használhatjuk:

 • Eco (takarékos mód): igazából már ebben is egész erős a porszívó, sok esetben elegendő a leggyengébb fokozat is.
 • Auto: az új automata mód.
 • Turbo: ez a közepes teljesítményű mód, de ahogy a neve is mutatja, már nagyon erős, makacsabb szennyeződésekkel is elbánik a legtöbb esetben. Használható akár vastagabb szőnyegek takarításához is.
 • Max: ez már tényleg brutális, mindent belead a masina. Normál takarításkor már ritkán van szükség a maximális teljesítményű módra.

Az automata mód a H8 Pro egyik érdekes újítása, és papíron jól hangzik: a porszívó magától állítja a teljesítményt attól függően, hogy milyen felületet érzékel a nagy padlótisztító fej. Ez kb. annyit jelent, hogy szőnyegnél magától feljebb kapcsol, azaz erősebben szív, normál padlónál gyengébben.

A valóságban azonban ez nem működik annyira jól, nem mindig akkor változtat a fokozaton, amikor kellene, ráadásul szükség sem igazán van erre, leginkább egy felesleges negyedik opcióról van tehát szó. A másik három mód ettől teljesen függetlenül jól használható, nem nagy dolog porszívózás közben manuálisan állítani néha az erősségen, amikor szükséges. Egyedül annyi apró kellemetlenséget kell elviselni, hogy indítás után mindig az automata mód lesz aktív, nem jegyzi meg a porszívó a legutóbb használt fokozatot, így a gombbal kell átváltani. Egyébként ez sem akkora probléma, mert az Eco és a Turbo közötti erősségről indul Auto módban a masina, és ezzel is simán ki lehet takarítani.

A készülék hangja természetesen attól függ, hogy melyik fokozatban használjuk. Mivel porszívóról van szó, így nem túlzottan halk, de a legtöbb hagyományos porszívó zaját nem éri el még Max fokozatban sem.

A JIMMY H8 Pro egy sokoldalú porszívó, köszönhetően a különböző fejeknek és hosszabbító csöveknek, de ezeket most csak röviden mutatjuk be, mert más modellek tesztjeinél már sokszor leírtuk, hogy mi mire jó.

Az egyenes csővel lehet a padlót porszívózni, illetve magasabb helyekre is felérhetünk a segítségével.

A flexibilis cső, illetve a rövid könyök pedig szűkebb, zegzugos helyekre alkalmas, például autókhoz.

A fejek között van egy nagyobb, motoros verzió, ami padlóhoz, szőnyegekhez való, ezen található egy forgó kefe, ami javítja a hatékonyságot. Továbbá egy speciális fogazott résszel is felszerelték, ami a hajszálak feltekeredését akadályozza meg.

A kisebb forgókefés fejjel tulajdonképpen egy atkaporszívóként működik a masina, ezzel ágyakat, kanapékat, matracokat lehet tisztítani.

És persze vannak az egyszerű kisebb fejek, az egyik a szűkebb résekhez való, a másik, szélesebb gyakorlatilag bármilyen normál porszívózáshoz, amikor gyors helyi takarításra van szükség. A nagyobb, lágy kefés fej pedig jó lesz például könyvespolchoz vagy függönyhöz.

Töltés, üzemidő

A JIMMY H8 Pro akkumulátora 7 db 3000 mAh-s, 25,2 V-os cellából áll, és a gyártó által megadott maximális üzemidő 70 perc. Ez a takarékos Eco fokozaton és normál (nem forgókefés) fejjel értendő. Turbo módban 30, Max fokozaton pedig 15 percre csökken az üzemidő, és a forgókefés fejek további 15-20%-kal növelik a fogyasztást. A pontos üzemidőt tehát nem igazán lehet megadni, erősen függ a használattól, de a gyári értékek nagyjából fedik a valóságot. Vegyes használattal olyan 40-50 perc folyamatos takarításra képes a masina, tehát még egy nagyobb lakással is simán végezni lehet (sőt, talán még marad benne annyi kakaó, hogy az autót is kiporszívózzuk).

Üzemidő szempontjából abszolút a legjobbak között van a H8 Pro, de ha esetleg még ezt is kevésnek éreznéd, akkor be lehet szerezni hozzá egy plusz aksit, amivel duplázható a takarítási idő (erre azonban aligha lesz szükség, egy akkuval is nagyon jól bírja).

A JV85-ös modellekhez képest nagy előnye a H8 Pro-nak, hogy végre külön is tölthető az akkumulátora, nem kell a fali konzolra csatlakoztatni, sőt, itt nincs is fali konzol, helyette egy masszív talpat kapunk tároló gyanánt, de erről már volt szó. A töltéshez EU-s adaptert kapunk, és egy különálló akkumulátortöltőt, amivel olyan 4-5 óra alatt érhető el a 100%-os töltöttség. Egyébként magában a porszívóban is tölthető közvetlenül a telep, ilyenkor a kábelt a készülék alul található csatlakozójába kell dugni.

Összegzés, ár

A Jimmy H8 Pro egy jól sikerült porszívó lett, nem is vártunk mást, de forradalmi újításokat azért nem kapunk, inkább csak kisebb ráncfelvarrást. Ez persze egyáltalán nem probléma, hiszen egy nagyon erős, de mégis kompakt és könnyű vezeték nélküli porszívóról van szó, ami hosszú üzemidővel és sokoldalú funkcionalitással bír.

A JV85-ös modellekhez képest három újításból kettő betalált:

 • a talp praktikusabb, mint a fali konzol, hiszen nem igényel szerelést, és könnyen mozdítható;
 • illetve végre külön is lehet tölteni az akkut, nem a fali konzolon keresztül.

A harmadik újítás, vagyis az automata üzemmód viszont kissé feleslegesnek érződik, és nem is mindig működik tökéletesen. Szerencsére hátrányt sem igazán jelent a megléte, hiszen a szokásos három erősségi fokozat (Eco, Turbo és Max) változatlanul rendelkezésre áll.

Hozzánk a Geekmaxi EU raktárjából érkezett a termék, mindössze pár nap alatt meg is jött futárral, mindenféle extra fizetnivaló és vámolási macera nélkül.

Bevezető akcióban az u4GzWqEI kuponkóddal 236,99 eurós áron rendelhető EU raktárról a H8 Pro, ami nagyjából 85 ezer Ft. Ezzel olcsóbb, mint a JV85 Pro, miközben teljesítményben és üzemidőben megegyezik, a töltése és a tárolása pedig praktikusabb. Így tehát ajánlott vétel a H8 Pro. Részletek és rendelés ezen az oldalon.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid