Xiaomi Mi5 és Mi5 Plus – friss részletek szivárogtak ki

0

Eddig is sok pletyka keringett a Xiaomi új csúcskészülékeiről, most azonban néhány új információ is napvilágot látott, amelyek szerint a vártaknál több eltérés lesz a Mi5 és a Mi5 Plus között.

Mostanáig úgy tudtuk, hogy a Xiaomi két zászlóshajója között csak méretbeli különbség várható. A Mi5 egy 5.2 hüvelykes, még a a Mi5 Plus egy 6 colos megjelenítőt kaphat, de ezenkívül ugyanazzal a Snapdragon 810-es processzorral, 16 megapixeles hátlapi kamerával és 3 vagy 4 GB RAM-mal fognak érkezni.

Xiaomi-Mi5-leak-1

A Xiaomi Mi5 koncepció

Azonban néhány új pletyka szerint az előbb felsorolt részletek csak a Mi5-re lesznek igazak. Ugyanis a Plus változat talán a Qualcomm következő nagy durranását, a Snapdragon 820-at kapja meg. Erről a chipsetről még nincsenek hivatalos információink, de már jó néhány részlet kiderült róla.

Várhatóan a kamerák is különbözni fognak. A Mi5 valóban egy 16 megapixeles hátlapi szenzort és egy 13 megapixeles előlapi egységet kaphat, azonban a Plus leendő vásárlói 20, illetve 12 megapixeles kamerákra számíthatnak, a hátlapon ráadásul lézeres autofókusz is lesz. Kijelző terén is lehet változás, a friss hírek szerint ugyanis a phablet verzió nem 6, hanem csak egy 5.7 colos QHD megjelenítőt fog kapni. A méretbeli különbségeknek hála a Mi5 Plus 3500 mAh-s akkumulátorral érkezik a kis testvér 3000 mAh-s egysége helyett, azonban mindkét verzió kap gyorstöltési funkciót. Végül, de nem utolsó sorban megtudtuk, hogy a Xiaomi Mi5 Plus minden bizonnyal fém házzal jön, de elképzelhető, hogy ez a sima Mi5-re is igaz lesz.

Xiaomi Mi5 allitolagos elolap

A Xiaomi Mi5 állítólagos előlapja

Szoftveres oldalon szinte biztosan a Xiaomi saját MIUI rendszerére számíthatunk, amelynek alapját az Android 5.1 képezi. A készülékek áráról még nem tudunk sokat, de a Mi5 kapcsán egy 385 dolláros összeget rebesgetnek, amely nem tűnik soknak ilyen hardveres specifikációk mellett. Mint mindig, végleges információkért érdemes megvárni a hivatalos bemutatót, ami várhatóan nem most lesz, hiszen még a Mi5 Plusban található Snapdragon 820-at sem leplezték le.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid