2018. január 18.
Szerviz
Kezdőlap » Android játékok » Bréking! Forradalmi újítás jelent meg a Play Áruházban
Bréking! Forradalmi újítás jelent meg a Play Áruházban

Bréking! Forradalmi újítás jelent meg a Play Áruházban

Végre megérkezett az utóbbi évek legkirályabb fejlesztése a Play Áruházba, amely révén telepítés nélkül is ki lehet próbálni egyes alkalmazásokat.

Az Instant Apps nevű fejlesztésről már többször beszámoltunk, ennek a lényege, hogy telepítés nélkül is futtathatók alkalmazások Androidon. Az újítás már májustól elérhető, de csak olyan formában, hogy ha kapunk egy linket, amit egy adott alkalmazással célszerű megnyitni, de az nincs telepítve, akkor is gyorsan elérjük az adott tartalmat az app Instant verziójában. (Erről itt írtunk bővebben.)

Most viszont a Google bejelentette, hogy már közvetlenül a Play Áruházból is ki tudjuk próbálni az Instant alkalmazásokat. Ha megnyitod egy ilyen app adatlapját, akkor a “Telepítés” opció mellett egy “Kipróbálás” lehetőség is megjelenik, amelyre kattintva azonnal indítható az alkalmazás. Így nem csak a telepítést spóroljuk meg, de kevesebb adat is töltődik le.

A legnagyobb gond, hogy egyelőre nagyon kevés alkalmazás támogatja ezt a megoldást. Ha ki akarod próbálni, akkor ajánljuk a Buzzfeed appját vagy a NYTimes – Crossword nevű játékot. A támogatott appok teljes listáját itt találod.

Most még tehát nem túlzottan elterjedt a technológia, de a Google már minden fejlesztő számára elérhetővé tette az új megoldást, azaz hamarosan sokkal több alkalmazást és játékot lehet majd telepítés nélkül kipróbálni.

via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Szilágyi Bence

  A Huawei P9 Lite-omon (Android 7.0, EMUI 5.0) nem jelenik meg a funkció :/ Remélem ez csak átmeneti állapot… Vagy csak 8.0-n működik??

  • Péter

   Elvileg 6.0-tól felfelé működnie kell. De csak a támogatott appoknál jelenik meg, amik a cikkben is linkelve vannak.

   • Szilágyi Bence

    Azokkal az appokkal probáltam :D úgy se működik

    • Dávid Szebeni

     Nekem one plus 3t andtroid 7.1.1 en tokeletesen mukodik

 • trololo

  Xiaomi Mi max 2, hivatalos legfrissebb global dev Androiddal (7.1.2) nem műxik