2018. január 21.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok » Tele lesz játékokkal a Facebook Messenger
Tele lesz játékokkal a Facebook Messenger

Tele lesz játékokkal a Facebook Messenger

A Facebook Messenger egyre csak bővül, szinte minden hónapban érkezik rá valamilyen új funkció, és a felülete is rendszeresen átszabásra kerül. Hamarosan pedig komplett játékplatform is lesz a Facebook csevegője.

Létezik már néhány messengeres játék, tudunk például sakkozni, dekázni vagy kosárra dobálni az appon belül. Ezek az egyszerű játékok tökéletesek arra, hogy elüssük szabad perceinket, ezért a Facebook úgy gondolta, hogy erősít ilyen téren.

facebook-kosar

Hamarosan debütálhat az Instant Games, ami egy komplett játékplatform a Messengeren belül. Ennek a lányege, hogy külső fejlesztők is készíthetnek majd játékokat a Facebook csevegőjéhez. A népszerű Candy Crush fejlesztője, a King nemrég el is készítette az első ilyen programot, ami a Shuffle Cats Mini nevet viseli, és már élesben tesztelik Új-Zélandon.

Azt még nem tudni, hogy mikor debütál világszerte az Instant Games, de jó esély van rá, hogy pár hónapon belül megint teljesen átszabják a Messengert, és előtérbe kerülnek majd a játékok.

de-miert

És hogy mindez miért jó a Facebooknak? Egyrészt még több időt töltenek majd a felhasználók a Messengeren, másrészt szinte biztosan lesznek játékon belüli vásárlási lehetőségek, amelyből a közösségi oldal is részesedni fog.

forrás: Übergizmo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Nerve

  Idiótaság. APK mirroról leszedtem azt a verziót amiben még nincs benne az a baromira idegesítő napom funkció és soha többé nem fogom frissíteni.

  • Andris

   Gondolom a 91-es verziót tetted fel, sajnos azt is hamarosan kivégzik… Nálam még 22 napot ír, és használhatatlanná válik…

   Messenger Lite:
   Jó dolog persze, de még elég fejletlen sajnos… Én is erre gondoltam, de jó lenne bele még a hanghívás, meg a hangklippek, meg még a 2.1-es program is bugos, egy hosszabb üzenetet meg sem jelenít, csak egy nagy ürességet. Ha egy képet nézek vele, iszonyat pixeles, ha ránagyítok, ami amúgy nagyfelbontású kép lenne…

   Meg az sem ártana, ha kiírni, hogy mikor volt elérhető utóljára az ismerősöm…

   • Nerve

    Ne várj teljes értékű szolgáltatás egy app lite elnevezésű verziójától. Amúgy a sima messenger is konvertálja a képeket. A lite jobban, mert adatforgalmat akar spórolni neked. Ez a lényege.

    • Andris

     Persze, logikus. De ezelőtt jó pár évvel, amikor még az okostelefon gyerekcipőben járt, hanghívást már akkor is tudott a Skype vagy Viber is, most egy Lite Messengerbe szerintem nem lenne nagy dolog beleintegrálni.
     Emlékszem, még Sony X8-asom volt, talán 1 magos 600 MHz-es procival, és 128 vagy 256 MB rammal, és sima ügy volt egy voip. Az oké, hogy a fejlődő országokba szánják, de szerintem már ott is megérne ez egy misét… A legújabb Messenger verzióhoz képest, még mindig lite maradna…. Mert a sok fos nem lenne benne…

     • Nerve

      Ha csinálnának egy lite verziót ami minden hasznos funkciót tartalmaz, a fölösleges szarokat meg nem akkor miért kéne a sima verzió bárkinek is? Amúgy jó eséllyel a fejlődő országokban nem használják a voipot azért nincs benne.

 • Andris

  Na a jó k… anyjukat azt! Minden fost beletesznek, és pont a lényeg lesz használhatatlan lassacskán! Mióta bevezették ezt a szörnyű felületet, azóta undorodom a programtól.. Feltettem a régi verziót a 91-es Messengert, de már írja, hogy 22 nap múlva ez is használhatatlan lesz! Extra szánalom!!!! Akkor legalább a Lite Messengerbe tegyék bele a hanghívást, meg a hangklippeket, oszt csókolom, már akkor boldog ember lennék! De az is még elég buta szegénykém… Egy ilyen lite program ennyit igazán megérdemelne… Az első okostelómon (Sony X8), már Skype-oltam, hanghívás tökéletesen ment 32/32 kbps sebesség alatt… Nem értem miért nem kaphatna egy hanghívás funkciót az is…