1 hüvelykes Sony kameraszenzorral jön a Xiaomi 12S Ultra

0

A Xiaomi 12S sorozat július 4-én debütál, és a gyártó most megerősítette, hogy összesen három mobilból áll majd az új széria. A kompakt méretű alapmodell mellett számítani lehet egy Pro kiadásra, illetve érkezni fog egy nagyon durva kamerás képességekkel megspékelt Ultra variáns is. Az utóbbi kapcsán leleplezték, hogy a hátoldalán az elsődleges képrögzítő modul szerepét egy vadonatúj, 1 hüvelykes Sony óriásérzékelő tölti majd be.

A Xiaomi 12S Ultra hátoldalán szolgálatot teljesítő elsődleges egység a Sony IMX989 névre hallgat, ez egy teljesen új konstrukció, így nem meglepő, ha még nem igazán hallottál felőle.

A 1 colos szenzorméret egyébként nem azt jelenti, hogy valóban ekkora lenne az érzékelő, tehát a reklámképek félrevezetők. Ez a jelölési rendszer még a hagyományos kamerák világából maradt meg. A méret valójában a kamera “csövének” külső átmérőjére utal, de a mostani megoldások már teljesen más elven működnek. Mindenesetre a szenzorok méretének megadásánál a mai napig ezt használják, és nem is annyira a pontos méret a lényeg, hanem hogy érzékeltessék az arányokat. És a Sony IMX989 valóban hatalmas, nyugodtan mondhatjuk, hogy úttörő a mobilos piacon.

Egyébként egy hasonlóan “1 colos típusú” szenzor van a Xperia Pro-I belsejében is, de ez a készülék egy normál kompakt kamera érzékelőjét kapta, vagyis eredetileg nem telefonokba szánták.

Az egyelőre még nem tudjuk, hogy a Xiaomi 12S Ultra ki fogja-e használni a teljes “1 colos” érzékelőméretet vagy sem. A Sony Xperia Pro-I esetében például olyan optikai rendszert alkalmaztak, ami csak a szenzor középső részét használja ki.

Egy ilyen megoldás esetében kisebb lencsére van szükség, de az mégis képes biztosítani a nagy méretű pixelekből származó előnyöket, ugyanakkor nem használja ki teljes mértékben az adott szenzor képességeit.

Sok a kérdés tehát a Xiaomi 12S Ultra kapcsán, ám az alapmodell, vagyis a 12S jellemzői nagyjából ismertek. Számítani lehet egy 6,28 colos AMOLED kijelzőre, ami 120 Hz-es képfrissítést és Full HD+ felbontást kínál. Az okostelefon kétféle RAM és tárhely konfigurációban is megjelenik, az operatív memória vagy 8 vagy 12 GB lesz, a háttértár pedig 128 vagy 256 GB.

A normál Xiaomi 12S hátlapját talán az új Sony érzékelő fogja ékesíteni, de az 50 megapixeles elsődleges, a 13 megapixeles ultraszéles látószögű és az 5 megapixeles makró modul valószínűleg képes lesz kielégíteni a legtöbb igényt, a 32 megapixeles előlapi képrögzítőről nem is beszélve. Ismerősek? Persze, mivel ezek lényegében ugyanazok a specifikációk, mint a Xiaomi 12 esetében, a legnagyobb különbséget a telefon belsejében zakatoló Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet jelenti majd, illetve az, hogy a kamerák fejlesztésekor már a Leica szakembereit is bevonták a munkálatokba.

A Xiaomi már létrehozott egy lapot mindhárom új 12S modellnek a JD.com nevű helyi kereskedő weboldalán. Jelen pillanatban már több, mint 200 ezer foglalás érkezett a telefonok mindegyikére, ami azt jelenti, hogy a helyi vásárlóközönség nagyon is kiváncsi az új zászlóshajókra.

A hírek szerint első körben csak Kínában jelennek meg a Xiaomi 12S mobilok, és egyelőre nincs is hír nemzetközi értékesítésről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid