Négy Xiaomi mobil is megkaphatja a Samsung 108 megapixeles kameráját a közeljövőben

0

A Samsung az előző hónapban mutatta be az eddigi legnagyobb felbontású okostelefonos szenzort, és tényleg nem semmi lett a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX. Az első vállalat, ami ráteheti a kezét erre az érzékelőre, a Xiaomi lesz, ők dobják majd piacra a legelső készüléket ezzel a képrögzítő egységgel. A pletykák szerint a Xiaomi Mi MIX 4 az egyik kérdéses okostelefon, de talán nem az egyetlen.

Az XDA Developers csapata ezúttal is olyan infókat talált, amiket még elvileg nem kellene tudnunk, kiderítették ugyanis, hogy kapásból 4 Xiaomi mobilra számíthatunk 108 megapixeles kamerával mégpedig a nem is olyan távoli jövőben. Ezeken a modelleken már gőzerővel dolgozik a kínai cég, a kódnevüket is tudjuk, “tucana”, “draco”, “umi” és “cmi”. A srácok ezeket az adatokat a MIUI Galéria alkalmazásból, illetve annak kódjából hüvelyezték ki.


Az alkalmazásban szerepelt a 108 megapixeles fotók megtekintésének támogatása teljes felbontás mellett, szerintük ez erre a négy készülékre vonatkozik, illetve fog vonatkozni. Mondjuk igazából nem a magas felbontású képek készítése lesz a szenzor elsődleges feladata, hanem a pixelek összevonásával egy sokkal minőségibb végeredmény létrehozása. A Quad Bayer megoldásnak köszönhetően 27 megapixeles fényképek készülnek majd, miközben az effektív pixelméret 1,6μm lesz.

Az új értesüléseket azért gondoljuk hitelesnek, mert az XDA korábban arról is írt, hogy két Xiaomi telefonnak felugró mechanizmusú kamerái lesznek, és végül így is lett, gondoljunk csak a Redmi K20, illetve K20 Pro mobilokra. Persze egy galéria alkalmazásból kiolvasható adat nem jelenti feltétlenül, hogy a négy jövőbeni Xiaomi mobilnak mindenképpen ISOCELL Bright HMX érzékelője lesz, de a 108 megapixeles fotók megtekintésének támogatása eléggé erre utal. A forrás szerint mondjuk a négy okostelefon közül egyik sem a Xiaomi Mi MIX 4 lesz, ami azért eléggé fura, hiszen az ellenkezőjét pletykálták eddig. Valószínűleg még fogunk hallani ezekről, vagy erről a Xiaomi telefonról, így addig is szemünk a pályán, Ti pedig kezeljétek az itt olvasottakat a szokásos fenntartásokkal.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid